ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" вимагають звільнення Ірини Данилович

03.01.2023, 10:20
Фото – Кримський процес
Фото – Кримський процес

Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" засудила вирок російської окупаційної влади в Криму щодо української журналістки Ірини Данилович і вимагає її звільнення. Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті організації.

"Цей драконівський вирок має на меті змусити замовкнути відважну журналістку та залякати останніх незалежних працівників ЗМІ в Криму", – заявив керівний директор "Репортерів без кордонів" Крістіан Мір. 

За його словами, звинувачення щодо Ірини були "абсолютно безпідставними". "Вимагаємо звільнення Ірини Данилович", – заявили в організації.

Як повідомляв ІМІ, 28 грудня окупаційний суд Феодосії в Криму засудив громадянську журналістку та правозахисницю Ірину Данилович до семи років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному зберіганні та виготовленні вибухових речовин за ч. 1 ст. 222.1 КК РФ.

Міністерство закордонних справ України засудило ухвалений російською окупаційною владою в тимчасово окупованому Криму "вирок" українській громадянській журналістці Ірині Данилович.

Liked the article?
Help us be even more cool!