ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" вважають вирок Сущенку жорстоким

06.06.2018, 16:00

“Репортери без кордонів” вважають вирок українському журналісту Роману Сущенку жорстоким та ухваленим у результаті непрозорого судового процесу. Про це йдеться в заяві організації.

“Репортери без кордонів” засуджують жорстокий вирок, винесений під час абсолютно непрозорого процесу. Єдиним відкритим моментом процесу над українським журналістом Романом Сущенком стало винесення резолютивної частини вироку. Він був засуджений Мосміськсудом 4 червня до 12 років суворого режиму за “шпигунство”, - йдеться в заяві.

Організація зауважує, що за півтора року його попереднього ув'язнення російська влада жодного разу не дала пояснення причини такого жорсткого обвинувачення, як “збір секретної інформації про діяльність російської армії і Росгвардіі”. Вміст обвинувального висновку було засекречено. Процес проходив за закритими дверима із самого моменту його початку в березні.

“Цей жорстокий вирок був винесений у результаті повністю секретного процесу. Якщо російська влада не надасть правдоподібних доказів провини журналіста, вона повинна негайно його випустити”, – зазначив керівник відділу Східної Європи та Центральної Азії “Репортерів без кордонів” Йоганн Бір.

В організації нагадали, що Росія посідає 148 місце з 180 у їхньому всесвітньому рейтингу свободи преси за 2018 рік.

Як повідомляв ІМІ, 4 червня Московський міськсуд засудив журналіста українського інформаційного агентства “Укрінформ” Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму.

Низка українських медійних та правозахисних організацій заявили, що вважають вирок Сущенку незаконним, і закликали негайно випустити журналіста на волю.

28 травня в Московському міському суді (РФ) обвинувачення попросило 14 років в’язниці для журналіста Романа Сущенка, якого звинувачують у “шпигунстві”.

У свою чергу Роман Сущенко на засіданні суду 28 травня не визнав провину і попросив винести йому виправдувальний вирок.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!