ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" щодо зонування: Закликаємо зняти обмеження для журналістів

21.03.2023, 10:30
Фото – Philip Wilson/rsf.org
Фото – Philip Wilson/rsf.org

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликає українську владу зняти обмеження для журналістів щодо доступу до висвітлення бойових дій.

Про це повідомляється у твіттер-акаунті організації.

“Журналістам було закрито доступ до приблизно п’ятдесяти населених пунктів. “Репортери” обурені цими надмірними обмеженнями та закликають владу якнайшвидше зняти їх, щоб журналісти могли працювати далі”, – заявили “Репортери без кордонів”.

Як повідомляв ІМІ, 27 лютого внесено зміни до наказу №73 Головнокомандувача Збройних сил України щодо взаємодії зі ЗМІ під час воєнного стану. Згідно зі змінами, акредитація журналістів здійснюватиметься тільки на строк до шести місяців, і для перебування медійників на фронті відтепер передбачено три зони: “зелену”, “жовту” та “червону”. 

Раніше представники медійної спільноти виступили з ініціативою створити робочу групу при Офісі президента для вдосконалення того, як регулюється їхня взаємодія з військовими, та надали свої пропозиції до Генштабу ЗСУ щодо покращення комунікації між журналістами й військовими.

20 березня Донецька обласна військова адміністрація визначила на території області три зони – “червону”, “жовту” та “зелену” – для роботи журналістів акредитованих ЗМІ.

Також було визначено три зони в районах відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ “Одеса”.

20 березня Медіарух, українські та іноземні журналісти заявили про неприпустимість нових надмірних обмежень роботи медіа під час дії воєнного стану і закликали негайно нормалізувати ситуацію з доступом до висвітлення бойових дій і їхніх наслідків.

Liked the article?
Help us be even more cool!