ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Репортаж "Суспільне Харків" допоміг відновити знищену росіянами колекцію платівок

Фото – Суспільне Харків
Фото – Суспільне Харків

Репортаж "Суспільне Харків", який вийшов в ефір 5 листопада, розповідає історію Василя Соляника, жителя села Кам'янка Ізюмського району Харківщини. З 1982 року чоловік збирав колекцію музичних платівок з піснями іноземних виконавців. За чотири десятиліття його приватна колекція налічувала понад 500 платівок. Під час піврічної окупації села в будинку Василя жили росіяни. Вони знищили колекцію та потрощили господарство. Після репортажу Суспільного історія Василя Соляника отримала продовження: люди з усього світу долучилися до відновлення знищеної росіянами колекції. За пів місяця Василю вже надіслали майже сотню платівок із різних міст України, США, Великої Британії та Польщі.  

Про це повідомляє пресслужба Суспільного.

"Ви не уявляєте, яка зірвалася бомба! Шлють мені з усіх сторін, дзвонять усі, я вже заплутався в іменах, посилки несуть цілими пачками. Платівки – бомба просто! Мені дзвонять з Англії, надсилають з Америки диски по 400 доларів. Колонки одні, вже дві вертушки дали, програвач, гроші пропонують... Зараз я уже все записую: всі прізвища, всі посилки, які прийшли. Ви навіть не уявляєте, що це таке і скільки все це коштує", – ділиться Василь Соляник. 

Попри все колекціонер просить людей не витрачати коштів на його колекцію: "Я всіх прошу: не купуйте мені нічого, не витрачайте гроші. Зараз потрібно виграти війну, а все інше – потім".

Син Василя нині перебуває на фронті, тому чоловік цілими днями самотужки працює в Кам'янці – відновлює будинок.

13 своїх платівок Василь нещодавно знайшов у закинутому будинку.

"Я знайшов коробку з дисками Beatles – Revolver. Це диво якесь. На них трошки глина потрапила. Видно, що вони брудні. Як подумаю, що їх лапали ті... Я не знаю, їх людьми назвати не можна..." – каже Василь Соляник.

Слухати музику, що надсилають, власник колекції поки не може: і хата пошкоджена снарядами, і електрики нема. Василь каже, багато з відправників запрошували його до себе.

Liked the article?
Help us be even more cool!