ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Регіональне “Держмолодьжитло” втретє відмовило Запорізькому центру розслідувань у запиті

04.11.2019, 12:00
Фото - prostir.ua
Фото - prostir.ua

Запорізьке регіональне управління “Держмолодьжитло” втретє відмовило Запорізькому центру розслідувань у наданні інформації на запит. Про це повідомляється 1 листопада на сторінці організації у фейсбук.

Журналісти організації просили у регіонального управління “Держмолодьжитло” копії договору про співпрацю з ТОВ “ІБК “Світанок” (компанія, яка бере участь в бюджетній програмі і використовує бюджетні гроші для будівництва будинків).

Так, у відповіді на запит “Держмолодьжитло” повідомило, що договір про співпрацю не є публічною інформацією і не підлягає “розкриттю необмеженому колу осіб”.

Також у відповіді на запит за підписом директора установи Юрія Щербини, як і в попередніх листах, говориться, що “не є запитом на інформацію документ, який хоч і складено у письмовій формі або названий запитом, або має посилання на Закон України “Про доступ до публічної інформації”, але не містить прохання на певну інформацію. При цьому лист, який може бути названий зверненням, може бути запитом на інформацію, якщо дотримано виключних вимог його змісту. Зокрема, у відповіді наголошується, що “направлений вами письмовий інформаційний запит, в якому відсутній підпис автора, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним та розгляду не підлягає”.

Як повідомив регіональній представниці ІМІ керівник Запорізького центру розслідувань Сергій Сидоров, вони готують скарги на такі дії директора держустанови.

“Протягом нашого розслідування щодо затягування здачі будинку, який зводився за бюджетні кошти для пільгових категорій, ми натрапили на висновки Держааудитслужби, яке здійснювало моніторинг бюджетних програм міського Департаменту молоді та спорту. Який, власно кажучи, виділяв кошти на регіональне управління Держмолодьжитла, а воно вже їх адмініструвало. В матеріалах ревізії було вказано, що договір між РУ Держмолодьжитло та забудовником, ІБК “Рассвет” Петра Сабашука був виписаний неякісно, державна структура не мала важелів впливу на забудовника, та не була зобов'язана контролювати перебіг робіт та фактичне використання коштів. Відтак, ми надіслали запит щодо надання копії договору, про який так написали в ДАСУ, та вже втретє отримали відмову. Наразі вже готуємо чергові скарги на такі дії керівництва регіонального управління ЗРУ “Держмолодьжітло”, - розповів він.

Як повідомляв ІМІ, Запорізьке регіональне управління “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” (“Держмолодьжитло”) відмовило в наданні інформації на запити Запорізькому центру розслідувань на підставі того, що “письмові інформаційні запити, надіслані на електронну пошту ЗРУ “Держмолодьжитла”, не вважаються електронними запитами”.

Liked the article?
Help us be even more cool!