ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція ірпінського агентства ITV повідомила про напад на журналістів

18.05.2018, 15:09
Фот - irpin.news

Редакція інформаційного агентства ITV повідомляє про напад на знімальну групу агентства охороною забудовника в Ірпені (Київської області), власника інтернет-провайдера “Бест” Олексія Зіневича.

Інцидент стався 14 травня під час виконання журналістами редакційного завдання щодо висвітлення круглого столу “Генеральний план: шляхи розвитку міста Ірпінь”.

Захід організувала “Громадська ініціатива Олексія Зіневича”, але, зауважує редакція, на захід потрапили тільки обрані. Представників низки відомих громадських організацій Ірпеня та ЗМІ до конференц-зали не впустили.

За інформацією редакції, журналістам та багатьом представникам громади не давали потрапити на захід чоловіки спортивної статури. Один молодик штовхав оператора і намагався виштовхати з приміщення.

“Коли наша знімальна група прибула на місце події, нам сказали вийти із конференц-зали і акредитуватися. Однак у місці, де начебто мали реєструвати учасників заходу, нікого не було. Ми були змушені повернутися. Тоді на нас накинувся агресивний чоловік, що не захотів представлятися. Він грубо штовхав відеооператора, хапав камеру і мікрофон, намагався силою виштовхати нас із приміщення”, – прокоментувала інцидент кореспондентка ITV Юлія Осінська, що працювала на місці події.

Лише після нагадування про кримінальну відповідальність за перешкоджання журналістській діяльності охоронець Зіневича припинив свої агресивні дії.

Далі організатори заходу пообіцяли акредитувати журналістів за дверима, втім цього не зробили, зауважує редакція.

Керівниця сектору зв’язків з громадськістю Громадської ініціативи Олексія Зіневича Лариса Ірха-Зварун в коментарі виданню зазначила:

"Напередодні заходу до нас дійсно звернулися представники телеканалу ITV і газети “Ірпінський вісник” з проханням щодо участі у круглому столі. Але, враховуючи те, що круглий стіл передбачав обговорення у колі експертів, ми вимушені були відмовитися, оскільки кількість місць була обмежена".

Як повідомляв ІМІ, 10 травня журналісти “Правди Ірпеня” заявили про блокування роботи сайту “Правда Ірпеня” www.irpin.news місцевим інтернет-провайдером “Бест” і звинуватили в цьому власника компанії-провайдера “Бест” Олексія Зіневича. Як зазначила редакція, це сталося після того, як “Правда Ірпеня” оприлюднила серію викривальних матеріалів щодо причетності Зіневича до дерибану землі та незаконної вирубки дерев у Лісовій Бучі.

Власник компанії-провайдера “Бест” Олексій Зіневич назвав звинувачення нісенітницею.

16 травня місцевий інтернет-провайдер “Бест” розблокував сайт “Правда Ірпеня”, повідомив ІМІ директор інформаційного агентства ITV Володимир Пономаренко. Він вважає, що це сталося після неодноразових звернень до різних інстанцій представників редакції сайту та громадських організацій.

Liked the article?
Help us be even more cool!