ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакція газети "Правдошукач" повідомила про напад на журналіста

27.09.2019, 10:05
Фото – truth.in.ua
Фото – truth.in.ua

Редакція газети “Правдошукач” повідомляє про напад невідомих чоловіків на редактора газети Юрія Шеляженка. Зловмисники розбили його фотоапарат. Атака збіглася з проблемами в доступності сайту газети, схожими на DDoS-атаку. Про це повідомляється на сайті видання.

Інцидент стався 26 вересня біля квартири редактора в Києві.

За інформацією видання, повертаючись додому, журналіст побачив повідомлення ненависницького характеру на забруднених червоною фарбою дверях своєї квартири, а також зафарбовану табличку газети “Правдошукач”. Як пише видання, аналогічні повідомлення він отримував протягом останніх тижнів у Facebook у відповідь на публікації про право на мир, про жорстоке поводження з призовниками та про діяльність Українського руху пацифістів. 

Журналіст викликав поліцію і почав фотографувати та фільмувати двері, замазані фарбою.

“Коли Юрій Шеляженко почав знімати їх, один з екстремістів вдарив його і зламав фотоапарат. Потім злочинці втекли”, – пише видання. 

Поліція приїхала тільки через дві години після виклику.

З розбитого фотоапарата журналісту вдалося завантажити відеозапис злочину, на якому видно обличчя одного з нападників. Інший зловмисник сховав обличчя під медичною маскою.

Як повідомив ІМІ Юрій Шеляженко, він подав у поліцію повідомлення про злочин, проте поліція його так і не внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

“Підозрюю, це справа рук когось із тих, хто відповідав брутальною лайкою та виплесками тупої ненависті у фейсбуці на мої публікації про людське право на мир та про віру в себе”, – зазначив він.

Liked the article?
Help us be even more cool!