ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакторці проєкту "Історія для дорослих" намагалися зламати Facebook-акаунт

23.04.2021, 12:26
Фото – inbusiness.kz
Фото – inbusiness.kz

Редакторка історичного проєкту “Історія для дорослих” Марина Євтушок повідомила, що невідомі 22 квітня намагалися отримати доступ до її Facebook-акаунту.

Про це вона повідомила ІМІ.

Марина пов'язує це з роботою над проєктом, у якому його автори спростовують міфи про історію України, зокрема російські.

За словами редакторки, вона отримала повідомлення, що хтось намагався відновити її пароль до акаунту. Це, додала вона, вперше за 12 років у медіа.

Як розповіла Марина, спроба зламу відбулася одночасно з тим, як почалися хвиля хейту і скарги на рекламу YouTube-каналу “Історія для дорослих”. 

“Почалося, підозрюю, з того, що я зі свого рекламного акаунту гуглу поставила на рекламу відео проєкту “Історія для дорослих”. Їх (відео. – Ред.) було кілька, всі вони раніше вже нормально рекламувалися. Випуск з іронічним розвінчанням історичних міфів від Путіна пішов найкраще. За цим прийшла хвиля хейту в коментарі. Після “популярності” на пошту почали надходити листи про те, що рекламну кампанію призупинено і відео не придатне, щоб його рекламувати, через шокуючий контент. Користувачі можуть скаржитися на рекламу, але, щоб прийшло отаке, цих скарг реально має бути супербагато. Тобто, виходить, купа людей не полінувалася поскаржитися на наш продукт”, – розповіла редакторка.

Уже ввечері вона на пошті побачила листи від Facebook з кодами про відновлення пароля, який вона нібито просила. Вона поскаржилась адміністрації соцмережі, що не просила відновлювати пароль.

“Моя пошта пов'язана з “Історією для дорослих”, я робила пости про них у фейсбуці для розкручення, і ось ця спроба зламу сталася якраз під час хвилі хейту і скарг на рекламу. Тому я особисто і колеги пов'язуємо це з роботою над “Історією для дорослих”, бо інших поганих знаків не було, та й особистих конфліктів не маю”, – розповіла Марина Євтушок.

Вона не змогла з'ясувати, звідки намагалися зламати її акаунт, але додала, що пароль був змінений тільки з її IP-адреси тричі.

Історичний проєкт “Історія для дорослих” розпочав свою роботу три місяці тому, його ведуть автори програми “Машина часу” на 5 каналі. Основна платформа проєкту – YouТube.

“У щотижневих випусках хлопці іронічно розповідають про цікавих історичних персонажів з особистісної перспективи. Наприклад, наш перший випуск був про коханих Шевченка і розвінчання образу діда-страждальця, який йому створювали в радянській школі й продовжили в українській. Наша ідея в тому, щоб дотепно і красиво розвінчувати російські міфи про нашу історію і повертати в наш інформпростір наших героїв, крутих діячів, які були зірками свого часу, але про яких люди мало знають”, – розповіла Марина Євтушок.

Як повідомляв ІМІ, 12 квітня журналістка, екскерівниця відділу соцмереж Крим.Реалії зазнала масованої атаки на акаунти в соцмережах та на мобільний телефон з російських номерів.

Liked the article?
Help us be even more cool!