ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редакторка газети “Роз-інформ” повідомляє про "рейдерське захоплення газети"

13.07.2017, 11:11

У Розівському районі Запорізької області звільнили головного редактора газети “Роз-інформ” Людмилу Подрєз та призначили виконувача обов’язків без згоди колективу. Наразі три журналісти, що працюють у редакції, не мають змоги випускати газету. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на прес-службу НСЖУ.

За словами Людмили Подрєз, відбувається рейдерське захоплення газети, “адже днями новопризначений в.о. прийшов у редакцію, намагався забрати печатку і отримати доступ до електронної пошти видання”.

Вона також зазначила, що районна влада дала вказівку друкарні, яка надає газеті послуги, не друкувати видання.

Конфлікт між районною радою і редакцією “Роз-інформ” триває вже близько року, колишня заступниця голови райради вимагала показувати сторінки видання перед друком. Згодом у редакції виникли складності із роздержавленням, звільнили головреда. Утім, “Роз-інформ” таки увійшла до переліку ЗМІ, які оприлюднені в урядовій постанові як учасники першого етапу реформування

“Наше видання таки увійшло в перелік ЗМІ, які роздержавлюються в першому етапі. Але ми нічого не можемо зробити, бо газету практично знищують. Я подала до суду щодо незаконного рішення про моє звільнення, але в суді першої інстанції виграла частково: звільнення визнано незаконним, але немає рішення про поновлення мене на посаді та відшкодування заробітної плати. Зараз я працюю без зарплати. Я подала на апеляцію щодо цих моментів, а в свою чергу райрада подала на те, щоб прийняте судове рішення скасувати. Отож, поки тривають суди, жодних кроків до реформування ми не можемо робити”, – розповіла Подрєз.

Вона скаржиться, що через те, що в газеті “постійна напруга у зв’язку з приходом незнайомих людей”, три людини, що працюють у редакції, не мають змоги її випускати.

“У нас тут уже мало не весь райвідділ поліції був: ми викликаємо поліцію чи не щодня. Щодня пишемо кудись заяви, але ніхто нічого не робить. Хіба це не рейдерське захоплення?” – розказала редакторка.

НСЖУ зазначає, що в ситуацію свого часу втручався голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль, який запевняв, що протиправні дії районних чиновників перетворяться на карну справу і не дозволить нікому чинити тиск на ЗМІ, але ситуація не змінилася.

Голова НСЖУ Сергій Томіленко зазначив, що на початку року Людмила Подрєз уже отримувала допомогу від медіа-юриста Людмили Панкратової  у співпраці зі Спілкою, зокрема, редактору допомагали готувати документи до суду. Нині НСЖУ шукатиме шляхи, як далі підтримати редакцію у відстоюванні її законних прав на незалежність.

У січні Подрєз повідомила, що судитиметься з Розівською районною радою (Запорізька область), яка перешкоджає виданню роздержавлюватися й хоче її звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!