ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редактора проросійського інтернет-ресурсу засуджено до 5 років ув’язнення

28.11.2022, 11:36
Фото - СБУ
Фото - СБУ

Подільський районний суд Києва визнав винним у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України редактора інтернет-ресурсу “Контрольный выстрел” та засудив до п’яти років позбавлення волі з відстрочкою покарання у три роки.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ у Київській області.

За матеріалами СБУ, засуджений входив до групи російських пропагандистів в Україні. 

“Зловмисники готували та поширювали матеріали, які сприяли розпалюванню міжнаціональної ворожнечі та агітували до порушення державних кордонів, створення на території окремих областей України псевдодержавних утворень”, - наголосили в СБУ.

За даними слідства, засуджений є уродженцем одного з населених пунктів Луцького району Волинської області, а нині – мешканцем столиці. Він дав згоду керівнику та ведучому пропагандистського каналу на участь у зйомках програми у якості респондента. 

“Чоловік брав участь у маніпулятивних сюжетах на російських пропагандистських телеканалах, що знімали на замовлення окремих політсил та громадських організацій РФ сюжети відверто антиукраїнського спрямування”, - зазначає СБУ.

Також на ютуб-каналі “Рассвет” пропагандист закликав російську армію до України та просив повернути колишні кордони СРСР. 

Чоловіка викрили влітку 2020 року, але після оголошення підозри за ч. 2 ст. 110 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України він втік і переховувався від слідства.

Увесь цей час він продовжував підривну інформаційну діяльність на YouTube та через новостворені телеграм-канали. Служба безпеки України затримала його у вересні минулого року у Борисполі.

Під час обшуків, проведених за місцем мешкання і тимчасового перебування учасника групи, правоохоронці вилучили антиукраїнські матеріали, сценарії та звіти про інформаційні кампанії, гроші, надані спонсорами з РФ, носії інформації та заборонену літературу.

Як повідомляв ІМІ, співробітники СБУ викрили на колаборації двох жителів Марківщини Луганської області, які погодилися обійняти посади в окупаційних органах та беруть активну участь у російських пропагандистських акціях із прищеплення населенню любові та поваги до “руського миру”.

Liked the article?
Help us be even more cool!