ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Речник Путіна про закон щодо "іноагентів": Цей закон повинен бути й буде

27.08.2021, 15:16

Прессекретар президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що закон про “іноземних агентів” повинен бути й він буде. 

Так він відреагував на звернення журналістів про перегляд рішення про статус “іноземних агентів” для незалежних видань, повідомляє “Медіазона”.

Він зазначив, що в Кремлі бачили це звернення: “Там дійсно досить емоційне звернення. Ми не згодні з формулюванням “переслідування”, йдеться про застосування положень закону”.

У Кремлі вважають, що вимога про скасування закону про “іноземних агентів” “не зовсім правильна риторика”.

“Але за суттю своєю це звернення заслуговує на увагу. За розуміння, що цей закон повинен бути в нашій країні... <...> Відбуваються спроби втручання в наші внутрішньополітичні процеси. З цією метою використовуються часто і НПО, і журналісти, і ЗМІ. Як такий цей закон повинен бути, і він буде”, – сказав Пєсков.

Він додав, що якщо “представникам цеху здається недосконалим правозастосування закону”, то це потрібно “конструктивно обговорювати насамперед усередині самого цеху, потім уже із законодавцями й представниками виконавчої влади”.

Як повідомляв ІМІ, 27 серпня низка російських видань одночасно опублікувала відкрите звернення до влади з вимогою переглянути рішення про надання ЗМІ, їхнім видавцям і фізичним особам статусів небажаних організацій та “іноземних агентів”, а також припинити кримінальне та адміністративне переслідування своїх колег.

20 серпня Мін’юст Росії вніс телеканал “Дождь” та зареєстровану в Латвії юрособу Istories fonds (видання “Важливі історії”) до списку ЗМІ – “іноземних агентів”. Зараз у ньому вже перебувають 43 юридичних та фізичних особи. Серед них – кілька російськомовних проєктів медіакорпорації “Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода” і журналістів, які з RFE / RL співпрацювали.

Корпорація вважає законодавство про ЗМІ – “іноземних агентів” репресивним та оскаржує правомірність його застосування в російських судах та Європейському суді з прав людини.

Liked the article?
Help us be even more cool!