ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Разумков вважає досить високим рівень об'єктивності українських ЗМІ

15.09.2021, 13:45
Фото – Віталій Носач, РБК-Україна
Фото – Віталій Носач, РБК-Україна

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає досить високим рівень об'єктивності українських засобів масової інформації.

Про це він сказав в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

“Об'єктивність подання ЗМІ, думаю, у нас... на досить високому рівні. Хотілося б краще? Так, хотілося б! Чи завжди в мене як голови Верховної Ради є доступ до ЗМІ таким обсягом, в якому мені хотілося б? Ні. Ви можете проаналізувати, що відбувається, з тих чи інших медіаресурсів. Але це, знову ж таки, редакційна політика: я не можу на неї вплинути або сказати, що вони роблять щось поза законом. Мені дуже хотілося б вірити, що на їхню редакційну політику ззовні ніхто не впливає”, – сказав Разумков

За його словами, під час виборчих кампаній медіаресурси можуть схилятися до однієї або іншої сторони, але це відбувається в усьому світі.

“Ми можемо подивитися на держави з розвиненою демократією, такі як Сполучені Штати Америки. Там теж є і CNN, і FOX, де кожен веде свою редакційну політику. Так, вона не всім може подобатися. Якщо ми говоримо про Україну, то в нас у цьому плані, я думаю, не так уже й погано”, – зазначив спікер парламенту.

Пославшись на свою участь у виборчих кампаніях, Разумков наголосив, що доступ до ЗМІ був.

“Я відходив по ефірах і президентську, і парламентську кампанії. Був на всіх телеканалах, розпочинаючи від 112, NewsOne, ZІK, які належать Козаку (народний депутат Тарас Козак, проти якого цьогоріч РНБО впровадила персональні санкції. – Ред.), закінчуючи телеканалами, якими володіють інші представники бізнесу – ICTV, СТБ (кінцеві бенефіціари – бізнесмен Віктор Пінчук і його дружина. – Ред.). Ми скрізь були. Ми були й на 5 каналі, і на Прямому (власник – п'ятий президент України Петро Порошенко. – Ред.) – всюди, де могли доносити своє бачення... Так, десь у мене були більш жорсткі дискусії і менш лояльно налаштовані ведучі. Але це ж дискусія, вона має бути, але не переходити норми моралі й здорового глузду. Необхідно чути іншу точку зору”, – розповів Разумков.

Liked the article?
Help us be even more cool!