ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радіостанція "Київ FM" повністю відмовилася від російськомовних пісень

24.02.2020, 11:40
Фото – people.in.ua
Фото – people.in.ua

Радіостанція “Київ FM” повністю відмовилася від російськомовних пісень, повідомляє 5 канал.

“Торік, за підрахунками Нацради з питань телебачення і радіомовлення, найбільше україномовних пісень лунало в ефірах “Країни FM”, Радіо Промінь та Радіо Культура: показник україномовного контенту в них 90–100 %, у решти – менше половини. Відтепер ще одна радіостанція повністю відмовилася від російських пісень. Це “Київ ФМ”, – ідеться в повідомленні.

Радіостанція запустила декілька проєктів, де маловідомі українські артисти мають змогу ознайомити слухачів зі своєю творчістю. Для того щоб потрапити до ефіру, досить написати на радіо в соціальних мережах та надіслати пісні.

Співробітники “Київ FM” розповіли, що зі змінами рейтинги радіостанції не тільки не впали, а навіть зросли.

“Обираю із задоволенням, тому що дуже багато цікавої української музики, особливо останніми роками її дуже багато з'явилося. У нас це сучасні хіти. Тобто це хітова музика – те, що в чартах, у топах, тому, звичайно, трошки важче обрати, особливо те, що стосується молодих виконавців, бо не завжди розумієш, чи стане ця пісня хітом”, – розповів музичний редактор радіостанції “Київ FM” Дмитро Стойловський.

Як повідомляє телеканал, нещодавно Нацрада з питань телебачення та радіомовлення оприлюднила результати моніторингу: в ефірі загальнонаціональних радіостанцій кожна друга пісня українська. Крім того, 90 % ведучих національних радіостанцій ведуть ефір українською мовою. Хоча закон вимагає, щоб цей показник становив трохи більш ніж половину ефірного часу.

Liked the article?
Help us be even more cool!