ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радіослухачка "впіймала" у Звягелі Житомирської області білоруське радіо

15.07.2024, 18:00
Оксана Трокоз

Білоруське радіо дістає Звягельської громади на Житомирщині. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомила житомирська громадська діячка Жанна Соловйова та уточнила деталі представниці Інституту масової інформації в Житомирській області.

Вона виклала відео, на якому записано уривок випуску новин білоруською мовою, і написала, що таку трансляцію почула у Звягельській громаді, коли поверталася з відрядження трасою Київ – Чоп.

“Відколи в нас лунає “бєларускоє радіо”? Вʼїхала в Житомирську область (Звягельська громада). Включила пошук радіохвилі, бо рівненські станції вже не ловило. Але пошук видавав лише одну радіостанцію – “бєларуську”. Прослухала пісню і новини декілька хвилин. Записала, аби був доказ. Далі була аудіотрансляція якоїсь вистави, але більше я не була готова слухати”, – написала Соловйова.

Громадська діячка Жанна Соловйова натрапила на ефір білоруського радіо за 170 км від кордону з Білоруссю. Скриншот фейсбук-сторінки Жанни Соловйової

У коментарі представниці ІМІ Жанна Соловйова розповіла, що відео записала близько 22-ї вечора 14 липня.

За її словами, радіостанція “ловила” дуже чітко і на тривалому відрізку траси. Жанну це здивувало, бо до білоруського кордону було досить далеко – близько 170 км.

“Я спочатку подумала, що мені здалося. Декілька разів я вмикала пошук радіостанції і знову натрапляла на білоруське радіо. Сигнал був дуже чистий. Я послухала декілька пісень. Пісні дуже тематичні, військові, тематики часів Другої світової. Потім були новини, потім – радіовистава, а далі я вже не витримала слухати все це і вимкнула”, – розповіла Соловйова.

Представниця ІМІ також звернулася до декількох людей, які живуть у Звягелі, але 15 липня ніхто з них, промоніторивши радіоефір, не натрапив на білоруську радіостанцію. 

Представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Житомирській області Іван Натикач також дізнався про цей факт із публікації Жанни Соловйової. У телефонній розмові з представницею ІМІ він сказав, що нині не готовий давати коментар на цю тему, і зазначив, що питання вивчають відповідні служби.

Як повідомляв ІМІ, на окремих територіях Волинської області через прикордонність регіону можуть бути доступні дев'ять білоруських телеканалів. Ці телеканали не зареєстровані для трансляції в Україні, і їх намагаються заблокувати.

Liked the article?
Help us be even more cool!