ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Радіодиктант національної єдності відбудеться 25 жовтня

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться 25 жовтня до Дня української писемності та мови, який відзначають 27 жовтня, повідомило Суспільне.

Хто цього року напише текст для радіодиктанту і хто читатиме його в прямому ефірі в компанії, обіцяють повідомити згодом. 

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткувала команда Українського радіо у 2000 році задля єднання навколо мови. Щорічне проведення радіодиктанту перетворило його на найбільший українськомовний флешмоб, який об’єднує українців і знавців української мови у всьому світі.

Фото – Суспільне

Радіодиктант транслюється на всіх платформах Суспільного: телебаченні, радіо та діджиталі. 

Найактивніші учасники флешмобу школярі, студенти й викладачі навчальних закладів, проте щороку радіодиктант пишуть люди різного віку та найрізноманітніших професій у всьому світі.

Як повідомляв ІМІ, у 2023 році Радіодиктант національної єдності відбувся 27 жовтня, у День української писемності та мови. Тоді авторкою тексту стала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії Катерина Калитко. Читав диктант актор і театральний режисер Олексій Гнатковський.

Переможницями радіодиктанту стали Христина Гоянюк та Галина Шура вони написали його без помилок. П’ятеро людей написали радіодиктант з однією помилкою.

У грудні 2023 року Суспільне надіслало переможцям Радіодиктанту національної єдності подарунки – сувеніри й книжки.

Liked the article?
Help us be even more cool!