ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада закликала світову спільноту запровадити нові санкції проти РФ через вирок Сущенку

08.06.2018, 10:05
Фото - Інформатор

Верховна Рада засуджує вирок Московського міського суду Російської Федерації громадянину України Роману Сущенку та закликає світову спільноту запровадити санкції проти Росії у зв'язку з вироком і продовженням політичних переслідувань. Проект постанови (№8446) про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій, світових лідерів та міжнародного співтовариства підтримали 238 народних депутатів на пленарному засіданні 7 червня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У зверненні до світової спільноти Рада висловлює рішучий протест у зв'язку із засудженням журналіста до 12 років позбавлення волі.

“Верховна Рада України заявляє, що вирок Московського міського суду у цій справі базується на відверто сфабрикованих обвинуваченнях, фальсифікації доказів і є черговим свідченням відсутності правосуддя в Російській Федерації та продовженням політично мотивованих переслідувань громадян України”, - йдеться у зверненні.

Парламент вимагає від РФ припинити порушення прав і свобод людини, скасувати незаконне рішення суду у справі Сущенка, звільнити його і забезпечити безперешкодне повернення в Україну.

Крім того, Рада закликає міжнародне співтовариство засудити агресивну політику РФ і посилити тиск на неї з метою припинення політично вмотивованих утисків та переслідувань громадян України, а також для звільнення Сущенка та інших політичних в’язнів-громадян України.

“Верховна Рада України звертається до всіх держав світу, міжнародних організацій та інституцій із закликом запровадити нові санкції проти Російської Федерації у зв'язку з продовженням нею порушень прав людини і політичних переслідувань, зокрема протиправним вироком Московського міського суду у справі незаконно утримуваного в Російській Федерації Романа Сущенка”, - йдеться у зверненні.

Крім того, український парламент закликає міжнародне співтовариство сприяти притягненню до відповідальності всіх причетних до оголошення цього вироку українському журналісту.

Також народні депутати у своєму зверненні нагадують, що кілька політичних в'язнів, яких незаконно утримують у РФ, оголосили голодування на знак протесту проти протиправної політики цієї держави.

Як повідомляв ІМІ, 4 червня Московський міський суд (РФ) засудив незаконно утримуваного українського журналіста Романа Сущенка до 12 років колонії суворого режиму.

28 травня в Московському міському суді (РФ) обвинувачення попросило 14 років в’язниці для журналіста Романа Сущенка, якого звинувачують у “шпигунстві”.

У свою чергу Роман Сущенко на засіданні суду 28 травня не визнав провину і попросив винести йому виправдувальний вирок.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства “Укрінформ” у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

Liked the article?
Help us be even more cool!