ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада закликає посилити тиск на Росію заради звільнення українських політв'язнів

01.03.2018, 15:31

Верховна Рада закликає міжнародне співтовариство натиснути на країну-агресора Росію санкціями, щоб домогтися звільнення українських політв'язнів Олега Сенцова, Романа Сущенка та інших незаконно утримуваних українців РФ. За постанову №8064 про звернення Верховної Ради України до парламентів інших країн та парламентських асамблей міжнародних організацій з приводу засудження політичних репресій РФ проти громадян України в результаті збройної агресії РФ проти України і звільнення політв'язнів - громадян України проголосували 241 депутат, повідомляє LIGA.net.

Рада закликає парламенти та міжнародні організації засудити агресію РФ і посилити політико-дипломатичний і санкційний тиск на країну-окупанта до припинення агресії і відновлення територіальної цілісності України.

Крім цього, Рада просить засудити політично і національно мотивоване переслідування громадян України на тимчасово окупованих територіях.

“Верховна Рада закликає використовувати всі можливі міжнародні політико-дипломатичні та санкційні механізми тиску на РФ, щоб негайно звільнити заручників, захоплених в результаті збройної агресії РФ, і громадян України, які незаконно затримані за політично вмотивованими звинуваченнями. В тому числі Олега Сенцова, Романа Сущенка, Олександра Кольченка, Павла Гриба, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карп'юка, Еміра-Усейна Куку, Мусліма Алієва, Вадима Сирука, Енвера Бекирова, Рефата Алімова, Арсена Джеппарова, Сергія Литвинова, Віктора Шура, Олексія Чернія, Валентина Виговського, Руслана Зейтуллаєва, Юрія Примова, Рустема Ваітова, Ферата Сайфуллаєва, Олександра Костенка, Андрія Коломійця, Енвера Мамутова, Рустема Абільтарова, Зеврі Абсеітова, Ремзі Меметова, Теймуразовіч Абдуллаєва, Узеіра Абдуллаєва, Рустема Ісмаїлова, Айдера Саледінова, Еміля Джемаденова, Марлена Асанова, Сейрана Салієва, Мемета Белялова, Тимура Ібрагімова, Сервера Зекіряева, Ернеса Аметова, Євгенія Панова, Дмитра Штіблікова, Олексія Бессарабова, Володимира Дудку, Гліба Шаблія, Олексія Стогнія, Миколу Шиптура, Еміля Мінасова, Бекіра Дегерменджі, Асана Чапуху, Кязіма Аметова, Руслана Трубача, Ісмаїла Рамазанова, Євгенія Каракашева. А також інших громадян України, незаконно утримуваних або ув’язнених на тимчасово окупованих територіях Криму, окремих районів Донецької та Луганської областей і на території РФ”, - йдеться у зверненні.

Як повідомляв ІМІ, 24 січня Московський міський суд у столиці Росії продовжив арешт Сущенку до 30 березня 2018 року.

30 вересня 2016 року у Москві (Росія) неправомірно був затриманий власний кореспондент агентства "Укрінформ" у Франції Роман Сущенко за звинуваченням “у шпигунстві”.

ФСБ РФ його ідентифікує як кадрового співробітника української військової розвідки – полковника, який збирав відомості про діяльність російських Збройних сил. Порушено кримінальну справу за статтею “Шпигунство”.

Роман Сущенко всі звинувачення відкидає. Українська сторона називає звинувачення проти журналіста безпідставними і вимагає негайно його звільнити.

5 лютого 2018 року у Франції світові діячі культури закликали РФ звільнити Олега Сенцова.

25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, а Олександра Кольченка – до 10 років позбавлення волі.

Олег Сенцов та Олександр Кольченко звинувачуються в тероризмі. За версією російського слідства, навесні 2014 року Сенцов нібито організував у Криму підпільну групу, пов’язану з “Правим сектором”. Кольченка звинувачують в участі у цьому “терористичному співтоваристві”. Обидва свою провину не визнали.

Зараз Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

Liked the article?
Help us be even more cool!