ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада визнала політичний режим у Росії рашизмом

02.05.2023, 16:47
Фото – Суспільне
Фото – Суспільне

Верховна Рада України 281 голосом ухвалила заяву, якою визначила наявний у Російській Федерації політичний режим як рашизм.

Про ухвалення постанови №9101 щодо заяви ВР “Про визначення існуючого в Російській Федерації політичного режиму як рашизму та засудження його ідеологічних засад і суспільних практик як тоталітарних та людоненависницьких” у Telegram повідомив 2 травня народний депутат Ярослав Железняк.

Цією заявою Верховна Рада засуджує рашизм як ідеологію і практики, що лежать в основі державної політики РФ.

Також парламент звертається до Організації Об’єднаних Націй, Європейського парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, урядів та парламентів іноземних держав із закликом підтримати засудження ідеології, політики та практики рашизму. 

Крім того, Верховна Рада засудила рашистський режим президента РФ Володимира Путіна як злочинний і закликала міжнародну спільноту приєднатися до визнання чинного політичного режиму РФ злочинним.

Верховна Рада також закликає міжнародну спільноту “застосувати реальні заходи, які дадуть можливість притягнути військово-політичне керівництво Російської Федерації до відповідальності за вчинення стосовно України та її народу злочину агресії, воєнних злочинів, злочинів проти людяності та злочину геноциду”.

Також парламент звертається до країн світу із закликом об’єднати зусилля для подолання загроз, які становлять для миру та безпеки чинний політичний режим Російської Федерації, ідеологія та практики рашизму.

Як повідомляв ІМІ, 13 березня група народних депутатів зареєструвала у ВР проєкт постанови №9101 “Про визначення існуючого в Російській Федерації політичного режиму як рашизму та засудження його ідеологічних засад і суспільних практик як тоталітарних та людоненависницьких”.

Депутати пропонували визнати чинний у Росії політичний режим як рашизм і засудити його ідеологічні засади та суспільні практики як тоталітарні та людиноненависницькі.

Liked the article?
Help us be even more cool!