ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нардепи пропонують офіційно визнати політичний режим РФ як "рашизм"

14.03.2023, 12:27

Група народних депутатів пропонує Верховній Раді визнати чинний у Росії політичний режим як “рашизм” і засудити його ідеологічні засади та суспільні практики як тоталітарні та людиноненависницькі. 

Відповідний проєкт постанови №9101 “Про визначення існуючого в Російській Федерації політичного режиму як рашизму та засудження його ідеологічних засад і суспільних практик як тоталітарних та людоненависницьких” зареєстровано в парламенті 13 березня.

Постанова передбачає ухвалення заяви Верховної Ради щодо визнання чинного російського політичного режиму “рашизмом”. У заяві зазначено, що парламент “засуджує рашизм як ідеологію і практики, що лежать в основі державної політики Російської Федерації”, та закликає ООН, Європарламент, Парламентську Асамблею Ради Європи, Парламентську Асамблею ОБСЄ, Парламентську Асамблею НАТО, уряди та парламенти іноземних держав “підтримати засудження ідеології, політики та практики рашизму”. 

Також цією заявою Верховна Рада засуджує “рашистський режим президента Російської Федерації В. Путіна як злочинний і закликає міжнародне співтовариство приєднатися до визнання чинного політичного режиму Російської Федерації злочинним”.

Крім того, цією заявою парламент закликає міжнародну спільноту застосувати реальні заходи, які дадуть можливість притягнути військово-політичне керівництво РФ до відповідальності за скоєння щодо України та її народу злочину агресії, воєнних злочинів, злочинів проти людяності та злочину геноциду. 

Також Рада звертається до країн світу із закликом об’єднати зусилля для подолання загроз, які становлять для миру та безпеки чинний політичний режим РФ, ідеологія та практики рашизму.

Постанова передбачає доручити голові Верховної Ради звернутися до Генеральної прокуратури, Міністерства юстиції, інших міністерств та відомств щодо невідкладного виявлення і реагування на прояви ідеології та політики рашизму на території України.

Ухвалення заяви, йдеться в пояснювальній записці до проєкту постанови, дозволить визначити форми агресії та спонукатиме засудження державами світу політики РФ, яка призводить до скоєння воєнних злочинів та геноциду українського народу. 

Як повідомляв ІМІ, 19 січня Європейський парламент ухвалив резолюцію на підтримку дії зі створення міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності всіх, хто винний у злочині агресії проти України, що був скоєний за політичного та військового керівництва РФ та її союзників.

Liked the article?
Help us be even more cool!