ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада ввела на 30 днів воєнний стан у 10 областях України

26.11.2018, 21:34

26 листопада Верховна Рада ухвалила доопрацьований проект закону №9338 “Про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні” з правками, які були озвучені Петром Порошенком під стенограму. За таке рішення проголосували 276 депутатів.

Воєнний стан, згідно з пропозицією Президента України, запроваджено терміном на 30 днів – з 9-ї години 28 листопада до 9-ї години 27 грудня 2018 року.

ВС вводиться в 10 областях України, які межують з Росією та Придністров’ям: Вінницька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська, Донецька та Запорізька області, а також внутрішні води Азово-Керченської акваторії.

“Я вніс новий проект указу, в якому термін дії воєнного стану буде скорочений до 30 діб. Цей указ зареєстрований у Верховній Раді. Офіційно внесений на заміну... і зараз ви голосуватимете саме за нього”, - сказав глава держави, назвавши області, в яких вводиться воєнний стан.

Президент України Петро Порошенко під час виступу в парламенті заявив, що “особливий стан буде введений лише у випадку наземної операції регулярних військ РФ за межами операції Об’єднаних сил і за межами незаконно анексованого Криму”.

Крім того, депутати 298 голосами проголосували за призначення чергових виборів Президента України на 31 березня 2019 року.

Як повідомляв ІМІ, 26 листопада Президент України Петро Порошенко своїм указом №390/2018 увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада “Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні”.

Рішення РНБО передбачає 12 пунктів, останній з яких є таємним.

26 листопада у Верховній Раді зареєстрований президентський проект закону №9338 “Про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні”. Цим законопроектом пропонується затвердити указ Президента України №391/2018 “Про введення воєнного стану в Україні” від 26 листопада 2018 року.

У разі введення в Україні воєнного стану тимчасово можуть бути обмежені деякі конституційні права та свободи людини і громадянина, зокрема право на свободу думки і слова. Про це йдеться в додатку до президентського проекту закону №9338 “Про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні”.

Водночас Президент України Петро Порошенко заявив під час звернення до громадян України, що указ про запровадження воєнного стану не передбачає обмеження прав і свобод громадян і впровадження цензури.

Liked the article?
Help us be even more cool!