ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада ухвалила за основу законопроєкт про призначення та звільнення членів Нацради

19.09.2019, 12:08
Фото з novynarnia.com
Фото з novynarnia.com

19 вересня Верховна Рада України ухвалила за основу законопроєкт №2036 про внесення змін до Закону України “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення” щодо вдосконалення процедури звільнення та призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення”.

Цей законопроєкт підтримали 292 народних депутати, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як зазначається в тексті пояснювальної записки до документа, законопроєкт передбачає надання члену Нацради права виконувати обов'язки до призначення нового члена та закріплює обов'язковість одночасного призначення членів регулятора на всі вакантні посади.

Згідно з чинною редакцією Закону “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”, порядок звільнення та призначення членів Нацради Верховною Радою передбачає двомісячну відсутність членів регулятора у зв'язку з проходженням процедури відбору та призначення.

Очікується, що ухвалення цього законопроєкту збільшить ефективність держрегулювання у сфері телебачення і радіомовлення, забезпечить безперервну роботу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення після завершення повноважень її попередніх членів, призначених за квотою парламенту.

Як повідомляв ІМІ, 17 вересня Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити в першому читанні за основу і в цілому законопроєкт №2036 “Про внесення змін до Закону України “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення” щодо вдосконалення процедури звільнення та призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення”.

Liked the article?
Help us be even more cool!