ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про авторське право

04.07.2022, 15:23
Фото - aapkaconsultant.com
Фото - aapkaconsultant.com

Верховна Рада проголосувала в першому читанні законопроєкт №5552-1 “Про авторське право і суміжні права”, спрямований на гармонізацію українського законодавства у сфері інтелектуальної власності з європейським. 

За відповідне рішення 1 липня проголосували 276 народних депутатів, повідомляє Суспільне.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що проєкт закону спрямований на регулювання відносин щодо набуття, здійснення та захисту особистих немайнових та майнових авторських і (або) суміжних прав, а також щодо прав особливого роду (sui generis), пов’язаних зі сферою авторського права і (або) суміжних прав.

Законопроєкт, за даними записки, розроблений з метою удосконалення правового регулювання питань щодо здійснення та захисту особистих немайнових та майнових прав суб’єктів авторського права та суміжних прав, серед яких гармонізація положень Цивільного кодексу України, закону України “Про авторське право і суміжні права” до норм законодавства Європейського Союзу в частині, що стосується забезпечення надійної правової охорони авторського права та суміжних прав.

Також планується усунути прогалин в чинному законодавстві, що перешкоджають реалізації окремих положень чинного законодавства, зокрема, в частині забезпечення здійснення права слідування.

Автори подання пропонують удосконалити чинне законодавство в частині вирішення питань, що виникають на практиці та пов’язані зі здійсненням та захистом авторських та суміжних прав.

Liked the article?
Help us be even more cool!