ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС

Фото – Bigstockphoto.com / AndreyPopov / thefastmode.com

Верховна Рада 22 травня ухвалила в другому читанні законопроєкт №10265 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу”.

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі народний депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко.

“У другому читанні ухвалено законопроєкт №10265 про єдину роумінгову зону з ЄС. Тепер українці, які подорожують країнами Євросоюзу, будуть користуватися національними тарифами мобільного зв’язку і не будуть сплачувати додаткові кошти за послуги роумінгу”, – написав він.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, українці на постійній основі зможуть користуватися домашніми тарифами мобільного зв’язку на території держав-членів ЄС та не сплачувати додаткові кошти за послуги роумінгу. Громадяни ЄС, своєю чергою, матимуть такі самі права під час відвідування України. 

“Це створить спільну роумінгову зону України та ЄС, що сприятиме вільному руху громадян України та ЄС на території спільної роумінгової зони та користуватися перевагами “Роумінг як вдома” без сплати додаткових коштів за послуги роумінгу”, – йдеться в пояснювальній записці.

Закон набирає чинності з наступного дня після його опублікування та вводиться в дію з дати визначеної Україною та ЄС.

Нагадаємо, 17 листопада 2023 року група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт № 10265, який передбачає приєднання України до політики ЄС “Roam-Like-At-Homе” (“Роумінг як вдома”). Законопроєкт був ухвалений за основу 23 лютого 2024 року.

Як повідомляв ІМІ, у 2023 році Україна на законодавчому рівні розпочала приєднання до роумінгової зони Roam like at home. 

9 липня 2023 року Єврокомісія погодила продовження ще на рік угоди з операторами, яка дозволяє біженцям з України залишатися на зв’язку за кордоном.

Угода між 22 європейськими та сімома українськими операторами була вперше підписана у квітні 2022 року. Вона передбачає взаємне зниження тарифів у роумінгу.

Liked the article?
Help us be even more cool!