ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рада призначила трьох членів Нацради

15.12.2021, 12:23
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Верховна Рада призначила 15 грудня за своєю квотою Олександра Бурмагіна, Олега Черниша та Ольгу Герасим’юк на посади членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Рішення щодо призначення ухвалювалося за допомогою рейтингового голосування, повідомляє Укрінформ.

Так, серед 13 кандидатур найбільше голосів парламентаріїв отримали Бурмагін, Черниш та Герасим’юк.

У голосуванні щодо безпосереднього призначення на посади членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення кандидатуру Бурмагіна підтримали 283 депутати, Черниша – 273, Герасим’юк –268.

Нагадаємо, 13 грудня заслухали кандидатів на посади членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на три вакантні посади: Ольгу Герасим’юк – від фракції “Слуга народу”, Олександра Бурмагіна та Олега Черниша від громадських організацій.

Ольга Герасим'юк наразі є головою Нацради (з 2020 року); Олександр Бурмагін – медіаюрист ГО “Платформа прав людини”, останні п’ять років розробляв законопроєкти, один з них – Закон “Про медіа”; Олег Черниш – член Нацради з 2014 року, раніше очолював департаменти з розвитку мереж мовлення телеканалу "1+1", ТОВ "Українська цифрова телемережа" (провайдер МХ-4), телеканалу "MTV-Україна", Нового каналу, мережі УНІКА-TV.

П’ятирічний строк повноважень трьох членів Нацради з парламентської четвірки – Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша – завершився ще 4 липня 2019 року. 31 жовтня 2019 року Верховна Рада проголосувала за їхнє звільнення, але вони продовжують виконувати обов'язки до моменту призначення нових членів.

На вакантні місця у 2019 році подали заявки 15 осіб. Однак після того, як відбулася перевірка інформації кандидатів у березні 2020 року, розпочався карантин. Після відновлення можливостей для проведення конкурсу парламент вирішив поновити його. У серпні 2021 року свої заявки поновили 13 кандидатів.

Liked the article?
Help us be even more cool!