ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Питання цензури взагалі не стоїть": Ткаченко прокоментував указ Зеленського про медіа

11.11.2019, 13:01
Фото – Ліга
Фото – Ліга

Указ Президента щодо "вимог та стандартів новин" прокоментував Олександр Ткаченко, голова Комітету ВР з гуманітарної та інформаційної політики. Ткаченко переконаний, що виникло термінологічне непорозуміння, повідомляє 5 канал.

Серед намірів, каже, – запровадити поняття "небезпечна інформація", "дезінформація", "недостовірна інформація", і це важливий крок в умовах інформаційної війни з Росією та можливим фінансуванням деяких ЗМІ країною агресором.

"У формулюванні певна технічна помилка. Мова йде про прийняття медійного закону, в межах якого буде обговорюватися те, про що ми, власне, говорили раніше. Що трактувати дезінформацією, фейками і яким чином визначаються ці категорії. Особливо коли мова йде про ЗМІ держави-агресора і їхню, власне, політику на українських теренах. Я думаю, що питання цензури взагалі не стоїть і в Україні це питання не обговорюється", – пояснив Ткаченко.

Приблизно те саме напередодні сказав міністр культури Володимир Бородянський.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів до кінця 2019 року розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання діяльності медіа в Україні, де передбачити, зокрема, "положення щодо вимог та стандартів новин".

Liked the article?
Help us be even more cool!