ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Письменник Дорж Бату не працював на агенцію, а співпрацював з її підрядником – NASA

14.12.2022, 17:20
Фото – Dorje Batuu / Facebook
Фото – Dorje Batuu / Facebook

Письменник Андрій Васильєв (Дорж Бату) не працював у NASA, а співпрацював з підрядником компанії.

Про це в NASA відповіли на запит ВВС.

"Він не працював на NASA. Наша заява – це інформація, яку я маю надати", – повідомила речниця агентства Шеріл Ворнер.

Однак на уточнювальне питання в агентстві повідомили, що Васильєв мав усе ж таки стосунок до діяльності NASA.

"Андрій Васильєв працював з підрядником NASA (Andrey Vasiliev was engaged with a NASA contractor) у 2013–2016 роках, але наразі не пов'язаний з агентством. Його погляди не відбивають офіційних поглядів NASA або уряду Сполучених Штатів", – відповіли в NASA на запит.

На прохання розлогіше розповісти про повноваження Васильєва або подробиці його роботи, у NASA поки що не відповіли.

Як зауважує медіа, практика залучення підрядників до робіт NASA є доволі поширеною. Оскільки агентство контролює всю космічну галузь, виконуючи великий спектр програм цивільних космічних технологій, аеронавтики, дослідження космосу та передових інженерних систем.

Головних підрядників агентства перелічено у федеральній системі даних про закупівлі, що робить їх доступними для відкритих контрактів і державних установ. Серед найбільших підрядників NASA за поточний рік є такі великі й потужні компанії, як Lockheed Martin та Northrop Grumman.

Щодо роботи Васильєва, то NASA повідомляє, що він був залучений із 2013 до 2016 року. Однак сам письменник, наприклад, в інтерв'ю "Українській правді", що було опубліковане 2 червня 2018 року, каже про свою роботу в NASA в теперішньому часі.

Він розповів, що 2013 року потрапив на посаду лаборанта на виробництво, яке продукує деталі й вузли для космічних апаратів. Уже за три роки (тобто з 2013 до 2016 року) Васильєв начебто з лаборанта перейшов на інженерну посаду фінального інспектора і дає зрозуміти, що станом на час розмови (червень 2018) працює там.

Нову роботу він нібито отримав, віднісши резюме в "агенцію з працевлаштування людей в авіакосмічній галузі". "Коли я прийшов у NASA, одразу сказав HR-у, що не маю технічної освіти. Почув: "Нас абсолютно задовольняє ваш бекграунд", – прямо заявляє письменник в інтерв'ю УП.

Через декілька днів після скандалу Дорж Бату видалив майже всі свої пости йм фото із соцмереж та поставив чорну аватарку.

Як повідомляв ІМІ, журналіст і співзасновник партії "Демократична сокира" Віктор Трегубов заявив, що письменник Дорж Бату (справжнє ім'я Андрій Васильєв) вигадав свою біографію: ніколи не працював у NASA і в космічній галузі загалом. Трегубов стверджував, що через власні джерела в NASA перевірив, чи працював там Дорж Бату.

У відповідь Дорж Бату заявив, що спочатку вирішив ігнорувати "цю відверту маячню", але змінив свою думку, оскільки "це завдало болю моїм рідним та друзям".

Він заявив, що востаннє спілкувався з Трегубовим у 2019 році й ніколи його не банив.

Бату наголосив, що не працює держслужбовцем, ніколи ним не був: "Працював і працюю на умовах контракту на приватні компанії, які виконують замовлення державних органів. Ці приватні компанії не розголошують інформацію про своїх штатних працівників". Також він зазначив, що ніколи не робив заяв від імені жодної установи, з якою співпрацював.

Liked the article?
Help us be even more cool!