ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пирятинський журналіст просить міськраду розглянути на сесії його звернення

21.05.2021, 11:21
Фото – фейсбук Вадима Кирпиченка
Фото – фейсбук Вадима Кирпиченка

У Пирятині (Полтавська область) головний редактор газети “Свіжий апельсин” Вадим Кирпиченко просить міську раду винести на сесію його звернення щодо правомірності розгляду депутатською комісією питання про дотримання ним журналістської етики.

Про це йдеться у зверненні журналіста, наданому представниці ІМІ в Полтавській області.

“Просимо прокоментувати дії посадових осіб Пирятинської міської ради, які перевищили свої службові повноваження та вчиняють тиск на незалежний засіб інформації. А саме: Оксана Мілюта та Сергій Пазюк, які 17 травня підготували текст звернення до депутатської комісії та попросили внести два додаткових питання, які не входять до повноважень роботи комісії. Секретар ради попросив внести до розгляду питання про “Встановлення порушення правових засад та морально-етичних норм у діяльності журналіста Вадима Кирпиченка”. … Закон України “Про місцеве самоврядування” передбачає виключний перелік повноважень органів місцевого самоврядування, серед яких немає повноважень оцінки журналістських стандартів, якості матеріалів чи розгляду звернень про оцінку роботи журналіста”, – йдеться у зверненні.

Журналіст вимагає винести його звернення на одинадцяту сесію Пирятинської міської ради, яка відбудеться 26 травня. Водночас він вимагає “перед депутатами пояснити такі незаконні дії посадових осіб. Також на сесії вимагаємо пояснення, чому працівниками міської ради було заборонено відвідувати конкурсні комісії міської ради та приховано від громадськості їхній результат”.

Як повідомляв ІМІ, у травні головний редактор пирятинської газети “Свіжий апельсин” Вадим Кирпиченко поскаржився, що міська влада не пускає його на засідання депутатських комісій та сесії. Зі свого боку міськрада заявила ІМІ, що журналіст порушує Кодекс етики українського журналіста, використовує образливу й принизливу лексику.

Liked the article?
Help us be even more cool!