ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Путін підписав закон про заборону прирівнювати ролі СРСР і нацистської Німеччини

01.07.2021, 16:52
Фото – radiosvoboda.org
Фото – radiosvoboda.org

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про заборону публічного прирівнювання цілей і дій СРСР до цілей і дій нацистської Німеччини. Також закон забороняє заперечення вирішальної ролі Радянського Союзу у визволенні Європи від нацизму. Як передає Укрінформ, документ опубліковано на офіційному порталі правової інформації РФ.

Закон забороняє публічне ототожнення цілей, рішень і дій радянського керівництва, військового командування та військовослужбовців із цілями, рішеннями й діями представників нацистської Німеччини та європейських країн "осі", встановленими Міжнародним (Нюрнберзьким) трибуналом та іншими судами в період Другої світової війни.

Також забороняється публічне "заперечення вирішальної ролі радянського народу в розгромі нацистської Німеччини й гуманітарній місії Союзу РСР під час визволення країн Європи".

Ухвалені норми стосуються публічних виступів, "публічно демонстрованих творів", ЗМІ та інтернету.

Відповідні поправки внесені до закону "Про увічнення Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років".

Нагадаємо, в період з вересня 1939 до червня 1941 року нацистська Німеччина та Радянський Союз не були ворогами в Другій світовій війні. СРСР атакував територію Польщі через 17 днів після того, як свою операцію проти цієї держави 1 вересня розпочала Німеччина. 22 вересня 1939 року сили вермахту передали СРСР контрольоване ними на той час місто Брест, де відбувся спільний німецько-радянський парад.

Liked the article?
Help us be even more cool!