ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії хочуть заборонити порівнювати роль СРСР і Німеччини в Другій світовій, зокрема, в ЗМІ та інтернеті

06.05.2021, 14:32
Фото – radiosvoboda.org
Фото – radiosvoboda.org

У Державній думі Росії зареєстровано законопроєкт, що забороняє публічно ототожнювати ролі сталінського СРСР і гітлерівської Німеччини в роки Другої світової війни, повідомляє Радіо Свобода.

Автори пропонують змінити закон “Про увічнення Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні 1941–1945 років”, додавши до нього статтю про заборону.

Серед іншого вони запропонували заборонити заперечувати “вирішальну роль радянського народу в розгромі нацистської Німеччини й гуманітарної місії Союзу РСР під час звільнення країн Європи” в роки Другої світової війни.

Заборону планують поширити на публічні виступи, твори, які демонструються публічно, а також засоби масової інформації та інтернет. Яка відповідальність буде передбачена за порушення заборони, в законопроєкті не уточнюється.

Нагадаємо, в період з вересня 1939 до червня 1941 року нацистська Німеччина та Радянський Союз не були ворогами в Другій світовій війні. СРСР атакував територію Польщі через 17 днів після того, як свою операцію проти цієї держави 1 вересня розпочала Німеччина. 22 вересня 1939 року сили вермахту передали СРСР контрольоване ними на той час місто Брест, де відбувся спільний німецько-радянський парад.

Liked the article?
Help us be even more cool!