ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Публічно заперечували збройну агресію РФ: СБУ повідомила про підозру чотирьом жителям Буковини

Фото – СБУ
Фото – СБУ

СБУ повідомила про підозру в колабораційній діяльності чотирьом жителям Буковини, які публічно заперечували збройну агресію РФ проти України.

Про це повідомила пресслужба ГУ СБУ в Чернівецькій області.

Один з підозрюваних почав співпрацювати з окупантами у квітні 2022 року. На своїй особистій сторінці він поширював матеріали, в яких російські солдати позиціюються не як окупанти, а як визволителі. Натомість військовослужбовців Збройних сил України ворожий агітатор називав "бандитами" й "укронацистами".

Також він захоплювався тим, що вчителі з окупованих територій пройдуть перепідготовку в РФ і вчитимуть дітей за стандартами Росії.

Поширював кремлівські наративи й мешканець Вінниччини. У публікаціях, які він поширював, псевдоексперти звинувачували Україну в зраді Росії. Чоловік називав РФ "святим краєм", а бойові дії вважає "відплатою за Донбас".

Підтримувала окупанта і жителька міста Новоселиця Дністровського району. Жінка відверто захоплювалася в поширених публікаціях президентом РФ Володимиром Путіним, називаючи його "геніальним політиком", "достойним президентом великої Росії", який "повинен управляти всією Європою". Окрім того, вона возвеличувала збройні сили РФ і переконувала, що ціль Росії – зупинити війну, яку буцімто розпочала українська влада.

Публічно заперечувала агресію РФ проти України також і її донька. Вона поширювала контент, у якому стверджувалося, що "путін вступив у боротьбу зі світовою мафією", і він возвеличувався як "збирач земель російських". Також жінка жаліла окупантів, яких "б’ють укронацисти", а солдатів держави-агресора називала "людьми високого духу, які мають честь".

Liked the article?
Help us be even more cool!