ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ПЦУ закликала Верховну Раду заборонити пов'язані з РФ релігійні організації

Собор ПЦУ 11 травня 2024 року. Фото – pomisna.info

Православна церква України звернулася до Верховної Ради з проханням підтримати урядовий законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов'язаних з Росією.

Про це йдеться в постанові Архієрейського Собору Православної церкви України, який відбувся 11 травня 2024 року в Києво-Печерській лаврі.

Такі зусилля, вважає ПЦУ, є особливо актуальними у світлі використання кремлівською диктатурою релігійних інструментів у гібридній агресії Росії проти України.

“Собор послідовно підтримує необхідність запровадження законодавчої заборони підлеглості релігійних організацій в Україні релігійним об’єднанням з центром у державі-агресорі та звертається до парламенту України з проханням, після внесення необхідних доповнень, ухвалити підтриманий релігійною спільнотою України урядовий законопроєкт з цього питання”, – йдеться в постанові собору.

Також ПЦУ засвідчила “бажання і готовність” вести діалог, мета якого – досягнення єдності українського православ’я навколо Київського престолу на засадах Томоса про автокефалію.

Крім того, собор подякував православним громадам і духовенству, які за власним рішенням перейшли до ПЦУ.

Як повідомляв ІМІ, 19 жовтня 2023 року Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт №8371 про заборону релігійних організацій, пов'язаних з РФ.

5 березня 2024 року Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні та в цілому цей законопроєкт.

63% українців вважають, що в Україні має бути повністю заборонена діяльність Української православної церкви Московського патріархату (у грудні 2022 року – 54%, у травні 2023 року – 66%). Такими є результати всеукраїнського опитування, проведеного впродовж 20–25 квітня 2024 року Київським міжнародним інститутом соціології.

Liked the article?
Help us be even more cool!