ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Прямий" повідомив про недопуск на суд у справі про ДТП у Харкові

28.10.2021, 13:58
Фото - John Woods / The Canadian Press files/winnipegfreepress.com
Фото - John Woods / The Canadian Press files/winnipegfreepress.com

Телеканал “Прямий” повідомив, що його знімальну групу не пустили 28 жовтня на засідання суду у Харкові, де мали обрати запобіжний захід 16-річному підозрюваного у смертельній ДТП.

Про це повідомляється на сайті каналу.

Як зазначає канал, під будівлею Київського районного суду у Харкові зібралися знімальні групи та представники ЗМІ, які висвітлюють цю справу. Проте близько десяти з них, в тому числі і команда “Прямого”, не змогли потрапити на судове засідання.

У суді недопуск представників медіа пояснили нібито необхідністю дотримання карантинних норм і заявили, що у залі можуть перебувати не більш як десять чоловік.

Канал вважає, що такі дії підпадають під порушення закону про рівний доступ до інформації. 

“Оскільки такі обмеження унеможливлюють виконання журналістами своїх прямих професійних обов’язків. До того ж суд мав урахувати суспільний розголос, якого набула справа і у такому випадку розгляд також мав би широко висвітлюватися”, - зазначив “Прямий”.

Нагадаємо, 26 жовтня у Харкові сталося зіткнення автомобіля Chevrolet Aveо, яким керував 58-річний чоловік, та автомобіля Infiniti під керуванням 16-річного юнака, який їхав на червоне світло світлофора. Внаслідок аварії водій автомобіля Chevrolet Aveо загинув на місці.

Liked the article?
Help us be even more cool!