ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

При МОН відкриють дитсадок для дітей співробітників

У приміщенні Міністерства освіти і науки України наприкінці жовтня відкриють дошкільний осередок для дітей співробітників. 

Про це повідомила в інтерв'ю “Дзеркалу тижня” заступниця міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова.

За її словами, це буде пілотний проєкт нового типу дитсадків, передбачений законом про дошкільну освіту. З дітьми працюватимуть вихователі.

“Дошкільний осередок – це садочок для невеликої групи дітей, який відкривають при установі – бібліотеці, міністерстві чи навіть бізнес-організації. Перевага осередків у тому, що для них не потрібна окрема велика будівля, якщо в громаді мало дітей. А роботодавці можуть відкривати дошкільні осередки, аби залучити на роботу мам і тат малечі”, – розповіла Смірнова.

Вона додала, що вже визначено пріоритетні громади, де незабаром відкриватимуться пілотні заклади дошкільної освіти. Серед них такі моделі, як мобільний дитячий садок, спеціальний дитячий садок для дітей з особливими освітніми потребами, спеціальний дитячий садок для дітей з особливими освітніми потребами. 

6 червня 2024 року Верховна Рада ухвалила новий Закон України “Про дошкільну освіту”, а 5 липня його підписав президент. Однак закон набере чинності 7 липня 2025 року. 

Як повідомляв ІМІ, в Україні презентували новий державний освітній застосунок та вебпортал “Мрія”, який має усунути бюрократію та підвищити ефективність управління освітнім процесом у школах.

Liked the article?
Help us be even more cool!