ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Провладний грузинський телеканал розкритикували через опитування про війну в Україні

15.06.2022, 12:28
Фото – juliannas-thoughts.blogspot.com/
Фото – juliannas-thoughts.blogspot.com/

Грузинський провладний телеканал Imedi показав 13 червня результати опитування про ставлення грузин до війни в Україні, яке містило маніпулятивні запитання і було розкритиковане як таке, що нагадує російську пропаганду, повідомляє "Європейська правда".

Питання соціологічного дослідження, здійсненого Міжнародним центром дослідження громадської думки та бізнес-досліджень GORBI з 2 до 7 червня 2022 року, стосувалися переважно війни росії проти України та політики чинної грузинської влади.

Як пише видання, питання №3 мало таке формулювання: "Чи згодні ви з політикою "Грузинської мрії" не втягувати Грузію в російсько-українську війну?". Майже 78% опитаних погодилися, майже 21% відповів заперечно.

Фото – IMEDI

Питання №4 звучало так: "Якщо Захід попросить Грузію приєднатися до війни проти Росії, якою має бути позиція Грузії?" Переважна більшість (83,6%) вказала, що Грузія не повинна втягуватись у війну.

У респондентів також поцікавилися, "хто найбільше зацікавлений у відкритті другого фронту в Грузії". Більшість (28,4%) назвала опозиційну партію "Єдиний національний рух", по 12,4% – росію і США, ще 8,6% – уряд України.

Питання №6 мало таке формулювання: "Уряд "Грузинської мрії" не приєднався до економічних санкцій проти Росії, оскільки, на його думку, ці санкції не могли нашкодити Росії, але завдали б серйозної шкоди економіці та населенню Грузії. Ви згодні з цим кроком?" 69,8% респондентів відповіли "так", не погодилися 27,1%.

Організація "Міжнародне товариство за чесні вибори і демократію" (ISFED) заявила, що дослідження GORBI є маніпулятивним та пропагандистським і має на меті "приховати чинну антизахідну риторику" уряду Грузії.

"Це опитування поєднує низку прийомів і методів пропаганди, типових для авторитарних режимів, як-от введення страху, пропонування людям вибору, якого не існує, створення образу ворога, маніпуляція і введення в оману громадської думки", – зазначили в ISFED.

Там також вказали, що результати опитування GORBI активно поширювались у Facebook через анонімні рекламні оголошення та сторінки, які раніше були помічені в дезінформаційних кампаніях.

Як зазначає "Європейська правда", опитування з'явилося після того, як минулого тижня вкрай критичну резолюцію щодо Грузії ухвалив Європарламент. У ній, зокрема, йдеться про політизоване правосуддя та міститься заклик до запровадження санкцій щодо засновника "Грузинської мрії" мільярдера Бідзіни Іванішвілі.

Лідер керівної "Грузинської мрії" побачив за критичною резолюцією Європарламенту спробу завадити Грузії отримати статус кандидата на членство в ЄС та "помсту" за небажання підтримати санкції проти росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!