ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Протягом року журналісти 5324 рази скористалися послугами хабів ІМІ "Медіабаза"

15.11.2023, 18:26
Колаж ІМІ
Колаж ІМІ

Українські та іноземні журналісти 5324 рази скористалися послугами хабів ІМІ “Медіабаза” протягом року з початку їхнього відкриття в 11 регіонах України. 

Хаби були запущені Інститутом масової інформації 15 листопада 2022 року, спершу в десяти містах України – Житомирі, Чернігові, Харкові, Полтаві, Дніпрі, Запоріжжі, Кропивницькому, Миколаєві, Херсоні й Одесі. Згодом відкрився ще один хаб у Сумах.

За підсумками роботи Медіабаз, журналісти та медіа 216 разів отримували різноманітне обладнання – як захисне для роботи на фронті, так і офісне, для підтримки роботи редакцій в часи блекауту. 

Окрім того, протягом року медійні хаби провели 213 заходів для журналістів. Серед них – різноманітні тренінги, зустрічі та перемовини медійної спільноти з представниками влади та військовими, нетворкінгові заходи, лекції, перегляди фільмів та “розвантажувальні” зустрічі для взаємопідтримки й багато іншого. 

“Наша головна місія  – допомога журналістам. Тепер ми вже знаємо, де потрібні онлайн-тренінги, а де вебінари, в якому регіоні є постійна потреба в психологах, а де в бронежилетах і касках. Якщо минулого року ми вивчали потреби й знайомились, то цьогоріч плануємо працювати більш спрямовано, продумано, закриваючи запити як окремих журналістів, так і редакцій. Будемо запрошувати топових спікерів, організовувати обмін досвідом між редакціями, зробимо акцент не на теорії, а на практиці. Від вас запит – від нас реалізація!” – зазначив координатор всеукраїнської мережі журналістських хабів Павло Лісниченко.

Я рада, що Медіабази чудово виконували свою роботу протягом цілого року і стали справжніми “пунктами незламності” для українських журналістів. Результатами проєкту я дуже задоволена і вдячна команді за відмінну, цілеспрямовану і якісну роботу! Сильною стороною Медіабаз є те, що вони творчо адаптуються до викликів і пропонують оперативні рішення. І скоро ми запропонуємо нові цікаві ідеї для медійників які працюють в Україні”, – розповідає про рік роботи директорка ІМІ Оксана Романюк.

У Медіабазах можна взяти в користування бронежилети, шоломи, аптечки, павербанки та інше обладнання; відвідати цікаві тренінги; знайти робоче місце без перебоїв з електрикою та інтернетом; отримати консультації щодо пошуку фінансування для медіа, проведення журналістських заходів, роботи журналістів на фронті та зустрітися в неформальній атмосфері.

Регіональні хаби “Медіабаза” працюють за підтримки U.S. Embassy Kyiv Ukraine та Медійної програми Internews.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!