ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проти Google подали третій антимонопольний позов

18.12.2020, 11:30
Фото – cursoductor.com.br
Фото – cursoductor.com.br

Антимонопольний позов проти Google висунули 38 американських штатів, які звинувачують компанію в послідовному витісненні конкурентів. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на The Wall Street Journal.

“Штати в позовах стверджують, що Google посилює свою домінантну позицію пошукової системи. А створена нею платформа дозволяє збирати персональні дані з метою обмежити використання з боку споживачів конкурентних пошукових систем та змусити бізнес використовувати її рекламні інструменти”, – зазначається в повідомленні.

У такій ситуації штати заявляють, що хочуть приєднатися до федерального позову проти Google, поданого в жовтні.

Зі свого боку Google заперечує звинувачення в монополізації ринку та заявляє, що працює в конкурентному середовищі. Зокрема, директор економічної політики компанії Google Адам Коен заявив, що деякі дії, вказані в позові, були спрямовані не на посилення впливу, а на покращення результатів пошуку.

За даними CNET, Google охоплює близько 90% пошукового трафіку в США.

Як повідомляв ІМІ, 15 грудня група прокурорів з Техасу подала новий антимонопольний позов проти Google. Компанію звинувачують у порушенні антимонопольного законодавства на ринку інтернет-реклами.

20 жовтня 2020 року Міністерство юстиції США та прокурори 11 штатів подали позов проти компанії Google, у якому звинуватили її в зловживанні своїм монопольним становищем.

Компанію звинувачують у тому, що Google, щоб зберегти монопольне становище, сплачує щороку мільярди доларів виробникам, таким як Apple, а також інтернет-провайдерам, як AT&T, щоб вони за замовчуванням пропонували на своїх пристроях та комп'ютерах саме Google як пошуковик.

Це перший антимонопольний позов такого масштабу до компанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!