ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У США проти Google подали ще один антимонопольний позов

17.12.2020, 14:21
Фото – Google
Фото – Google

Група прокурорів з Техасу подала 15 грудня новий антимонопольний позов проти Google. Компанію звинувачують у порушенні антимонопольного законодавства на ринку інтернет-реклами, повідомляє MediaSapiens із посиланням на CNBC.

Google звинувачують у змові з Facebook. Компанії нібито домовились уникати конкуренції на ринку інтернет-реклами та координували свої дії під час аукціонів, на яких розподілялися замовлення на рекламу.

У позові також ідеться, що через рік після купівлі Whatsapp, у 2015 році, компанія Facebook підписала ексклюзивну угоду з Google і надала корпорації доступ до листування мільйонів американців, включно з фотографіями, відео- й аудіофайлами.

У коментарі виданню представники Google заявили, що надання доступу до контенту WhatsApp неправильно зрозуміли, оскільки це є функцією резервного копіювання, яку Google пропонує для месенджерів, щоб спростити перенесення повідомлень з одного пристрою на інший. У компанії запевнили, що не використовують дані WhatsApp для таргетингу оголошень.

Представники WhatsApp відмовилися від коментарів.

Як повідомляв ІМІ, 20 жовтня 2020 року Міністерство юстиції США та прокурори 11 штатів подали позов проти компанії Google, у якому звинуватили її в зловживанні своїм монопольним становищем.

Компанію звинувачують в тому, що Google, щоб зберегти монопольне становище, сплачує щороку мільярди доларів виробникам, таким як Apple, а також інтернет-провайдерам, як AT&T, щоб вони за замовчуванням пропонували на своїх пристроях та комп'ютерах саме Google як пошуковик.

Це перший антимонопольний позов такого масштабу до компанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!