ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Протестувальники палять під NewsOne фаєри та димові шашки

08.07.2019, 21:28
Фото – Геннадій Мінченко / Укрінформ

У Києві під будівлею телеканалу NewsOne на вулиці Польовій зібрались активісти, щоб висловити свою позицію щодо неприпустимості телемосту з російським телеканалом “Росія 24”, повідомляє Укрінформ та Радіо Свобода.

Протестувальники вимагають позбавити ліцензії NewsOne та “112 Україна”.

На акцію протесту прибули близько 200 учасників, але люди продовжують збиратися. 

Протестувальники тримають у руках плакати з написами “Телеміст – Путіну під хвіст”, “Телемост – вокзал – Россия”, “Стоп пропаганда”. Деякі учасники акції палять фаєри і димові шашки, було чути вибухи піротехніки.

Також учасники акції розмалювали балончиками вікна в будівлі, де розташований канал. Скандують “Медведчуку – тюрма!”​ та інші гасла.

На мітингу ідентифікували фотографа видання “Страна UA”. Чоловіка оточили. Зі сцени лунають заклики його не чіпати. ​У супроводі поліції він покинув акцію.

Учасники також обіцяють провести 9 липня об 11-й годині акцію протесту під Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення.

Правопорядок перед будівлею забезпечують у посиленому режимі співробітники Національної поліції та бійці Нацгвардії.

Водночас ведучий телеканалу NewsOnе Віталій Дикий у прямому ефірі заявив, що в студії чути звуки вибухів, тому журналісти почувають себе в небезпеці. “Це є причина для серйозної напруги та роздумів”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 7 липня російський ведучий Дмитро Кисельов анонсував у програмі “Вести недели” проведення 12 липня спільного телемосту “Надо поговорить” з українським телеканалом NewsOne, що належить соратнику Віктора Медведчука Тарасові Козаку.

Телеканал NewsOne заявив, що він запускає спільний проєкт із російським телеканалом “Росія 24” “Надо поговорить” тому, що вважає за необхідне провести розмову “з народами двох країн, а не з політиками”.

СБУ ініціює невідкладне скликання позачергового засідання Ради національної безпеки та оборони (РНБО), на якому пропонується ухвалити рішення про застосування персональних санкцій до юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами “112 Україна” і NewsOne, та ввести їх у дію відповідним указом Президента України.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 9 липня проведе позачергове засідання у зв’язку з анонсованим телемостом між NewsОne та “Росія 24”. 

8 липня Президент України Володимир Зеленський розкритикував проведення українським телеканалом NewsOne та російським державним каналом “Росія 24” телемосту “Надо поговорить”, назвавши його піар-ходом перед виборами.

8 липня Телеканал NewsOne повідомив, що скасував телемарафон “Надо поговорить” з каналом “Росія 24” через погрози журналістам.

Генеральна прокуратура України у зв’язку з намірами телеканалу NewsOne провести спільний телеміст “Надо поговорить” російським каналом “Росія 24” зареєструвала 8 липня провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!