ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проросійські Telegram-канали поширюють діпфейки відеозвернення Залужного

Проросійські Telegram-канали координовано поширюють діпфейки відеозвернення Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, у яких він нібито закликає населення України вийти на площі своїх міст, а військових – не підкорятися "злочинним наказам" влади.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

"Насправді це відеозвернення несправжнє. Воно було створене та поширене рашистами за допомогою технології діпфейк у ТікТок, X та Telegram. Автором цього "кіно" виступив Telegram-акаунт "Радіо Труха", – йдеться в повідомленні.

У Центрі протидії дезінформації наголосили, що Головнокомандувач ЗСУ не виступав зі зверненням і не закликав до військового перевороту.

"Розповсюджуючи подібні фейки, рашисти прагнуть посіяти панічні настрої серед населення та запевнити в розколі між владою і військовими", – зауважили в ЦПД.

Як повідомляв ІМІ, понад 85% людей занепокоєні впливом дезінформації в мережі, 87% вважають, що вона вже завдала політичної шкоди в їхній країні. Про це свідчить глобальне опитування, на тлі якого ООН анонсувала план боротьби з цим явищем.

Liked the article?
Help us be even more cool!