ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проросійські медіа почали визнавати, що "евакуйованих" до Криму херсонців кинули напризволяще, – "Мост"

01.11.2022, 18:00
Джерело – видання "Мост"
Джерело – видання "Мост"

Оголошена російськими окупантами так звана "евакуація" з частини Херсонської області, розташованої на правобережжі Дніпра, схожа на пропагандистську виставу, організатори якої зовсім не подумали про людей і кинули їх напризволяще. Зокрема, в окупованому Криму.

Це почали визнавати й самі пропагандисти, пише херсонське видання "Мост".

Так, проросійський телеграм-канал "Новини Херсонщини" розмістив повідомлення, де процитував лист від жителів Херсона, які виїхали до Євпаторії, бо раніше відправили туди "на відпочинок" дитину.

Журналісти "Мосту" звертають увагу на те, що з повідомлення зрозуміло: автори звернення, ймовірно, підтримують збройну агресію Росії проти України, адже ще в серпні подали заявку на отримання громадянства країни-агресора, але паспорт досі не отримали.

"Ця історія показова в тому плані, що, по-перше, стала ще одним підтвердженням того, що окупантський лозунг "Своїх не кидаємо" – порожні теревені, а насправді кидати "своїх" – національна забава росіян. А по-друге, ця історія – свідчення того, що оголошена окупантами так звана "евакуація" не більш ніж ганебний пропагандистський фарс. Про людей (у більшості своїй лояльних до Росії), які виїхали в Крим, не маючи російських паспортів, не дуже й думали", – пишуть журналісти.

Також, за даними видання, люди, які ще в Херсоні подали заявки на російські паспорти, а потім виїхали в "евакуацію", вимушені чекати на отримання документів, або орендуючи житло за власні гроші (якщо вони є), або в пунктах тимчасового розміщення.

"Останні – такі собі "богадільні" з чималою кількістю відверто маргінального контингенту й умовами, про які ще класик російської літератури написав: "Лопай, що дають", – описують журналісти умови в пунктах тимчасового розміщення.

Як повідомляв ІМІ, росіяни викрадають вежі мобільного зв’язку з тимчасово окупованих територій Херсонщини та вивозять їх до підконтрольних окупантам районів Донеччини.

Liked the article?
Help us be even more cool!