ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Проросійські хакери атакували урядові сайти Італії, звинувативши її в "русофобії"

24.02.2023, 14:45
Фото – corinna-goering.de
Фото – corinna-goering.de

Проросійські хакери атакували урядові сайти Італії менш ніж через 48 годин після візиту прем'єр-міністра Джорджії Мелоні до Києва. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ansa.

Атакувала сайти різних компаній і установ проросійська хакерська група NoName057, метою якої було викриття, за їхніми словами, "русофобської Італії".

Як підкреслюють італійські слідчі, атака не досягла повного успіху, оскільки системам кіберзахисту вдалося обмежити її наслідки.

Самі хакери стверджують, що атака почалася, ще коли Мелоні перебувала в Україні: "Після сніданку французькими круасанами ми поїхали їсти піцу в Італію", – написали хакери, стверджуючи, що заблокували доступ до вебсайту міністерства оборони. Мотивом назвали зброю, яку Італія надає Україні для захисту від російської агресії. "Ми продовжимо нашу захопливу подорож русофобською Італією", – додали хакери.

Також кібератаки зазнали сайти міністерства закордонних справ, сільськогосподарської політики, портал для видавання електронних посвідчень особи і карабінерів, а також сайт банку Bper і сайт комунальної компанії.

"Ми аналізуємо атаку, в якій беруть участь десятки державних і приватних організацій, і стежимо за подіями”, – підтверджують джерела в Національному агентстві кібербезпеки, підкреслюючи, що нинішня атака є "прямою атакою на застосунки, а отже складнішою".

Однак цього разу, як стверджують джерела розслідування, контрзаходи спрацювали, і не сталося того, що сталося в травні минулого року, коли десятки сайтів, зокрема сенату і міністерства оборони, вийшли з ладу через атаку хакерів Killnet – ще одного проросійського колективу, який з початку війни націлився на всі країни, що підтримують Україну.

Результатом є те, що доступ до сайтів наразі не заблоковано, а лише сповільнено.

Як повідомляв ІМІ, п’ять пов’язаних з російською владою хакерських угруповань, частина з яких співпрацює з ГРУ та ФСБ, влаштовують атаки на Україну та країни НАТО, йдеться в доповіді "Туман війни", опублікованій у лютому 2023 року групою аналізу загроз Google.

Сайти НАТО 12 лютого зазнали кібератаки, ймовірно російських хакерів.

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні 21 лютого відвідала Україну з першим візитом.

Liked the article?
Help us be even more cool!