ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандисти РФ не повірили заяві міноборони Росії щодо "відплати" за Макіївку – ISW

09.01.2023, 10:44
Фото – Павло Кириленко / Facebook
Фото – Павло Кириленко / Facebook

Міноборони РФ 8 січня оголосило, що російські сили провели "операцію відплати" проти українських військ у відповідь на удар по Макіївці. Російські пропагандистські військові блогери та кореспонденти розкритикували заяву міноборони РФ, назвавши її фейковою. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Як пишуть аналітики, міноборони Росії "помилково заявило", що від удару по кількох пунктах тимчасової дислокації ЗСУ в Краматорську Донецької області нібито загинули понад 600 українських військовослужбовців. Однак журналісти, які побували на місці атаки в Краматорську, заявили, що удар був завданий по пустій школі. І цього разу навіть російські пропагандисти не повірили своєму військовому відомству.

"Пропагандисти розкритикували російське військове керівництво за те, що воно сфабрикувало історію, щоб "помститися" за удар по Макіївці, замість того, щоб покласти на себе відповідальність за втрати", – зазначили в ISW.

В інституті додали, що РФ постійно вдається до подібних фейків. На початку масованої кампанії ударів по інфраструктурі України в жовтні 2022 року міноборони Росії використало аналогічне формулювання "відплати" за удари по Кримському мосту. 

"Реакція міноборони Росії на удар по Макіївці вкотре відкрила можливість для рішучої критики російського військового керівництва щодо ведення війни", – наголошують аналітики ISW.

У новорічну ніч у тимчасово окупованій Макіївці було знищено будівлю колишнього профтехучилища, в якому перебували мобілізовані солдати російської армії із Саратовської області. Точної кількості загиблих та поранених росіяни не називають. Відомо, що в приміщенні могло перебувати до 600 мобілізованих. 

Як повідомляв ІМІ, російські воєнні блогери відреагували на оголошення пропозиції щодо припинення вогню різким невдоволенням. 

Liked the article?
Help us be even more cool!