ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандистці Панченко СБУ оголосила про підозру у держзраді

Фото - Телеграм-канал Діани Панченко
Фото - Телеграм-канал Діани Панченко

Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, проросійській пропагандистці Діані Панченко. Після роботи на підсанкційних телеканалах Віктора Медведчука вона виїхала до тимчасово окупованого Донецька. З жовтня 2022 року по теперішній час за вказівкою з Москви сприяє військово-політичному керівництву РФ в підривній діяльності проти України. 

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зокрема, Панченко систематично виправдовує збройну агресію РФ проти України, підтримує та пропагує окупацію України, а також маніпулятивно висвітлює військово-політичну ситуацію в Україні і закликає українців не чинити спротив окупантам, зазначили в СБУ.

Там додали, що матеріали із таким змістом Панченко систематично викладає на власному Ютуб-каналі. Крім того, пропагандистські сюжети та публікації Панченко поширює через мережу прокремлівських Телеграм-каналів.

Як повідомляв ІМІ, 24 січня Служба безпеки оголосила підозру прокремлівській пропагандистці Діані Панченко за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та поширення, зокрема повторно та з використанням засобів масової інформації, матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України). Раніше Панченко працювала на підсанкційних телеканалах підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука, де поширювала антиукраїнські наративи Москви, зазначили в СБУ. Після початку повномасштабного вторгнення вона підтримала російських окупантів та в серпні минулого року виїхала до тимчасово окупованого Донецька.

15 січня Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони, яким запроваджено санкції, зокрема, щодо колишньої ведучої “каналів Медведчука” Діани Панченко.

Діана Панченко – проросійська журналістка і телеведуча телеканалів NewsOne, “Перший незалежний” та Ukrlive. У лютому 2021 року, після запровадження санкцій проти каналів NewsOne, ZIK та “112 Україна”, перейшла на телеканал “Перший незалежний” медіахолдингу Віктора Медведчука.

Liked the article?
Help us be even more cool!