ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандистка Панченко розпалює на своєму Youtube-каналі ненависть до українців – дослідження ІМІ

16.05.2023, 15:00
Фото – facebook.com / Диана Панченко
Фото – facebook.com / Диана Панченко

Прокремлівська пропагандистка, підсанкційна в Україні колишня ведуча медведчуківських каналів Діана Панченко розпалює на своєму Youtube-канал ненависть до українців. Попри порушення правил спільноти відеохостинг її канал досі не блокує.

Про це йдеться в дослідженні ІМІ щодо використання Росією Youtube як майданчика для своєї пропаганди.

Так, в одному зі своїх записів вона заявила, що в Україні нібито було модно ненавидіти росіян ще до 24 лютого 2022 року. Як підтвердження “русофобії” українського народу в одному з відео пропагандистка читає вірш авторства киянина Яна Таксюра, який виявився симпатиком “руского міра” і видає його за творчість Тараса Шевченка:   

“В школе я писала сотни сочинений на тему “як Україна виборювала незалежність, а Росія нас пригнічувала”. Весь курс украинской литературы именно об этом. И это не только Шевченко, изучению которого в моей школе посвятили более полугода. Ну, например, "отак подивишся здаля на москаля, і ніби справді він людина, іде собі, мов сиротина, очима – блим, губами – плям, і десь трапляється хвилина, його буває майже шкода, а ближче підійдеш – худоба!”

За місяць цей ролик набрав майже півтора мільйона переглядів. Станом на 16 травня 2023 року Youtube-канал “ПАНЧЕНКО” набрав 388 тисяч підписників і, попри численні порушення правил спільноти відеохостингу, його досі не заблокували. 

Більше про те, як російська пропаганда використовує Youtube як майданчик для просування кремлівських наративів та розпалювання ненависті до українців, читайте в новому дослідженні Інституту масової інформації.

Як повідомляв ІМІ, 24 січня Служба безпеки повідомила про підозру прокремлівській пропагандистці Діані Панченко за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та поширення, зокрема повторно та з використанням засобів масової інформації, матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України). Раніше Панченко працювала на підсанкційних телеканалах підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука, де поширювала антиукраїнські наративи Москви, зазначили в СБУ. Після початку повномасштабного вторгнення вона підтримала російських окупантів та в серпні минулого року виїхала до тимчасово окупованого Донецька.

15 січня Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони, яким запроваджено санкції, зокрема, щодо колишньої ведучої “каналів Медведчука” Діани Панченко.

Діана Панченко – проросійська журналістка і телеведуча телеканалів NewsOne, "Перший незалежний" та "Ukrlive". У лютому 2021 року, після запровадження санкцій проти каналів NewsOne, ZIK та "112 Україна", перейшла на телеканал "Перший незалежний" медіахолдингу Віктора Медведчука.

Liked the article?
Help us be even more cool!