ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандистка Панченко незаконно використовувала контент каналів FREEДОМ та "Дім"

26.05.2023, 10:35
Фото – Главком
Фото – Главком

Аналітики держпідприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України” та народний депутат України Ярослав Юрчишин виявили факти неправомірного використання контенту каналів FREEДОМ та “Дім” на YouTube-каналі проросійської пропагандистки Діани Панченко, йдеться на сайті компанії.

Компанія подала скарги до офісу YouTube про порушення авторських прав та неправомірне використання контенту.

У програмах Діана Панченко, зокрема, використала перемонтовані фрагменти відеоматеріалів ДП “МПІУ” з виступами Президента України Володимира Зеленського, міністра оборони України Олексія Резнікова, заступника міністра оборони України Ганни Маляр, лідера партії “Європейська солідарність” Петра Порошенка, кадри репортажів про заходи до Дня народження Степана Бандери в Києві.

Відео каналів ДП “МПІУ” вона використала з монтажним втручанням, що ускладнює його відстеження автоматичною системою YouTube Content ID. Про частину такого відео ДП “МПІУ” повідомив народний депутат України Ярослав Юрчишин у своєму депутатському запиті.

“ДП “МПІУ” розраховує на оперативну реакцію відеохостингу YouTube на наші страйки по YouTube-каналу “Панченко”. Якщо Діана Панченко оскаржуватиме наші скарги, ДП “МПІУ” готове до захисту своїх прав у суді”, – зазначили в пресслужбі компанії.

Як повідомляв ІМІ, 24 січня Служба безпеки оголосила підозру прокремлівській пропагандистці Діані Панченко за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та поширення, зокрема повторно та з використанням засобів масової інформації, матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України). Раніше Панченко працювала на підсанкційних телеканалах підозрюваного в державній зраді Віктора Медведчука, де поширювала антиукраїнські наративи Москви, зазначили в СБУ. Після початку повномасштабного вторгнення вона підтримала російських окупантів та в серпні минулого року виїхала до тимчасово окупованого Донецька.

15 січня Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони, яким запроваджено санкції, зокрема, щодо колишньої ведучої “каналів Медведчука” Діани Панченко.

Діана Панченко – проросійська журналістка і телеведуча телеканалів NewsOne, “Перший незалежний” та Ukrlive. У лютому 2021 року, після запровадження санкцій проти каналів NewsOne, ZIK та “112 Україна”, перейшла на телеканал “Перший незалежний” медіахолдингу Віктора Медведчука.

Liked the article?
Help us be even more cool!