ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандиста "медіахолдингу Медведчука" Михайла Шпіра засуджено до 10 років тюрми

16.06.2023, 12:40
Фото - скрін з YouTube-каналу ProUA
Фото - скрін з YouTube-каналу ProUA

Прокремлівського пропагандиста, який до початку повномасштабного вторгнення регулярно виступав в ефірах "медіахолдингу Медведчука" та позиціював себе як "експерта", Михайла Шпіра за матеріалами СБУ засуджено до 10 років в'язниці.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

У відомстві зазначили, що Шпір закликав до "демонтажу" країни, вихваляв агресивну політику військово-політичного керівництва росії та виправдовував тимчасову окупацію України.

"Також він агітував до фізичної розправи над українськими військовими і дискредитував одну з релігійних конфесій у нашій державі. Щоб уникнути правосуддя, Шпір ще у 2020 році втік до Москви, а після початку повномасштабного вторгнення РФ був одним з перших пропагандистів Кремля, який підтримав дії російських окупантів", – додали в українській спецслужбі.

Суд визнав Шпіра винним за трьома статтями: зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України; порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками; виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

За матеріалами СБУ, суд призначив йому 10 років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2023 року Служба безпеки України оголосила підозру російському актору Володимиру Машкову, який публічно виправдовує збройну агресію РФ проти України. 

Liked the article?
Help us be even more cool!