ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандиста "ГТРК ЛНР" Юрія Свідерського викликають до СБУ, щоб повідомити про підозру

Фото – заборонена в Україні соцмережа "Вконтактє"
Фото – заборонена в Україні соцмережа "Вконтактє"

Головне управління СБУ в Луганській та Донецькій областях викликає для вручення письмового повідомлення про підозру співробітнику пропагандистського медіа “ГТРК ЛНР” Юрія Свідерського.

Це випливає з інформації на сайті Луганської обласної прокуратури.

Він має прийти 23 серпня до ГУ СБУ в Луганській та Донецькій областях, яке нині розташоване в Дніпрі.

Кримінальне провадження щодо діяльності Свідерського розпочали 5 вересня 2023 року, його підозрюють у колабораційний діяльності (ч. 6 ст. 111-1).

У травні 2022 року в програмі на липецькій радіостанції “Прямая связь с Луганском” Свідерський сказав: “Я думаю, на нас чекає одне велике свято, коли закінчиться спеціальна операція [так в РФ називають війну проти України], демілітаризація і денацифікація України… Ніхто не сумнівається в правильності вчинку (Володимира Путіна. – Ред.). Всі, хто хотів звідси виїхати, виїхали давно. А ті, хто залишився, – це абсолютно наші люди. Абсолютно всі підтримують і Володимира Путіна, і Росію, і всі з вдячністю сприйняли все, що відбувається”.

У тому ж інтерв’ю Свідерський повідомив, що він з колегами у своїй діяльності послуговується інформацією російських пропагандистських медіа ТАСС, РИА Новости, а також локальних сайтів ЛИЦ та офіційного сайту ватажка “ЛНР”.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2022 року Служба безпеки України повідомила про підозру колезі Свідерського – пропагандисту угруповання “ЛНР” Дмитру Кримову. А в липні того ж року – луганському пропагандисту, гендиректору пропагандистського телеканалу “ГТРК ЛНР” Сергію Колесникову та заслуженому журналісту України Леонарду Свідовськову, який працює на “Державній телевізійній та радіомовній компанії ЛНР” (“ДТРК ЛНР”).

Liked the article?
Help us be even more cool!