ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандиста Долгова звільнили з роботи через інтерв'ю з Пригожиним

25.05.2023, 11:42
Фото – телеграм-канал Костянтина Долгова
Фото – телеграм-канал Костянтина Долгова

Харківського журналіста, який з початком війни перейшов на бік угруповання "ДНР", а згодом переїхав до РФ, Костянтина Долгова звільнили після інтерв'ю із засновником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним.

Про це Долгов повідомив у своєму телеграм-каналі.

За його словами, розмову з Пригожиним він записував для проєкту "Телега Онлайн" і саме через неї його звільнили.

"Мене звільнили за інтерв'ю з Пригожиним", – написав Долгов.

Що саме не влаштувало керівництво проєкту в інтерв'ю, Долгов каже, з'ясувати не зміг.

"Пересічні продюсери проєкту зізналися мені, що рішення про звільнення було ухвалене після дзвінків "згори". Хто там кого згори – я не знаю і знати не хочу. Це не моя справа. А ось раптово звільняти мене з проєкту, куди раніше мене буквально заманювали понад рік, – це дуже цікаво", – написав Долгов.

Він зазначив, що має припущення, хто міг ініціювати його звільнення, але прізвищ не назвав.

"Здається, знаю, що відбувається. Ці таємничі "дзвінки" чомусь образилися на якісь заяви Пригожина, які пролунали в його відповідях. Але Євгену Вікторовичу вони, мабуть, нічого зробити не можуть. Тож вирішили відігратися на інтерв'юєрі. І звільнити його звідусіль, де можуть. Позбавивши заодно зарплати. Мовляв, посидь без грошей, подумай над своєю поведінкою", – додав Долгов.

Українська служба ВВС навела кілька ключових цитат з інтерв'ю Пригожина Долгову:

"Ми прийшли по-хамськи, пройшлися чоботями по всій території в пошуках нацистів. Поки шукали нацистів, наколбасили всіх, кого можемо, потім підійшли до Києва, потім – обісрались і відійшли. Далі – до Херсона. Обісралися, відійшли. Після цього чи до цього? Вже часи плутаються – Ізюм, Лиман. І якось у нас усе не складається.

Спецоперація робилася задля денацифікації та демілітаризації. Ми зробили Україну нацією, відомою всім у всьому світі… Україна стала країною, яку знають абсолютно скрізь. Це щодо денацифікації.

Тепер – щодо демілітаризації… Якщо вони мали на початку спецоперації умовних 500 танків, [тепер] вони мають 5 тисяч танків. Якщо в них воювати вміло 20 тисяч людей, нині вміє воювати 400 тисяч. Як ми її демілітаризували? Виходить, що, навпаки, ми її хрін знає як мілітаризували.

[…]

Я думаю, що українці сьогодні – це одна з найсильніших армій. Вони мають високий рівень організації, високий рівень підготовки, високий рівень розвідки, вони мають різне озброєння, ба більше: вони працюють на будь-яких системах, на радянських, на натівських, на чому завгодно, однаково успішно".

Нагадаємо, у дослідженні "Текстів"  "Розкрутка. Як війна зробила із Пригожина публічного конкурента Путіна" йдеться про те, що засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина почали активно згадувати російські "воєнкори" влітку 2022 року. Кожні його заяви та дії були спрямовані на отримання політичної ваги в Росії. Однак у травні 2023 року "воєнкори" ігнорували його критику воєнного керівництва Росії.

Відповідно до даних дезінфомоніторингу "Текстів", сплеск згадок про Євгена Пригожина в російських пропагандистських ЗМІ спостерігався в листопаді 2022 року та з початком 2023-го.

Однак невдовзі ситуація змінилася. Пригожин почав перекладати відповідальність за провали в Бахмуті на міноборони Росії, заявляв про проблеми з постачанням боєприпасів і про те, що "вагнерівцям" потрібно буде "організовано відійти або залишитись і померти", якщо ситуація не покращиться.

У травні 2023 року "воєнкори" намагались ігнорувати критику Пригожиним воєнного керівництва Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!