ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандист із Луганщини, який виступав на росТБ, отримав 12 років тюрми

18.04.2024, 18:00
Мая Голуб

Луцький міськрайонний суд Волинської області засудив до 12 років позбавлення волі обвинуваченого в колабораціонізмі пропагандиста з Луганщини Володимира Лисенка. 

Про це повідомляють СБУ та Луцький міськрайонний суд.

За даними слідства, 36-річний житель Кремінної (Луганська область) в умовах воєнного часу добровільно перейшов на бік ворога та почав активно співпрацювати з окупантами.

З квітня 2022 року фігурант неодноразово виступав на російських телеканалах та спотворював факти, здійснював психологічний вплив на громадян.

Пропагандист із Луганщини, який виступав на росТБ, отримав 12 років тюрми. Фото – СБУ

Спецслужба зазначає, що в червні 2022 року він із власної волі погодився обійняти посаду “помічника голови адміністрації Кремінського району ЛНР” та  почав працювати на незаконно створений окупаційний орган влади.

Він виконував роботу пресслужби в окупаційній адміністрації, зазначає СБУ. Зокрема, забезпечував взаємодію зі ЗМІ, громадськістю, військовими органами та політичними партіями. Фігурант продовжував надалі виступати на російських телеканалах та підтримував Росію.

9 квітня 2024 року суд визнав чоловіка винним за ч. 2, ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Окрім ув'язнення суд позбавив його права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, підприємствах на строк 15 років з конфіскацією майна.

Liked the article?
Help us be even more cool!