ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пропагандист із Луганщини Сергій Кривонос знявся в агітаційному ролику про вибори президента РФ

Фото – скриншот із пропагандистського відео
Фото – скриншот із пропагандистського відео

Засуджений за заклики до участі в псевдореферендумі головний редактор газети "Сватовский вестник" (Луганська область), пропагандист Сергій Кривонос тепер закликає жителів Луганщини брати участь у виборах російського президента.

Відповідне відео розмістив пропагандистський ресурс ЛИЦ.

"Ми повернулися до великої країни 2022 року. Тільки від нас залежить, які вірші писатимуть поети в майбутньому. Саме тому я піду на вибори президента РФ, які відбудуться з 15 до 17 березня", – сказав Кривонос.

У січні Сергія Кривоноса, головного редактора новоствореного пропагандистського видання "Сватовский вестник", яке розповсюджується на окупованій території Луганської області, суд визнав винним у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України і оголосив вирок – п'ять років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.  

Прокурор у суді довів, що колишній головний редактор однієї з газет Сватівського району Луганської області очолив незаконно створену громадсько-політичну газету "Сватовский вестник", засновану незаконним збройним формуванням "ЛНР". Він публічно закликав громадськість узяти участь у голосуванні за приєднання тимчасово окупованої території Луганської області до складу держави-агресора.  

Через соціальні мережі й телеграм-канали він поширював відеоролики із закликами до "об’єднання з Росією".

У серпні 2022 року він обійняв посаду редактора незаконно створеного друкованого видання "Сватовский вестник". У серпні 2023 року СБУ повідомила йому про підозру в колабораціонізмі.

У вересні 2023 року правоохоронці повідомили заочно про ще одну підозру Кривоносу, який публічно закликав громадськість узяти участь у псевдореферендумі за приєднання тимчасово окупованої частини Луганщини до складу РФ, – зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України).

Сергій Кривонос до 2014 року був головним редактором газети "Новини Сватівщини".

Liked the article?
Help us be even more cool!